Bilim - Teknoloji CD oynatıcılara veda mı ediyoruz?
Paylaş
CD oynatıcılara veda mı ediyoruz?

Ford, bundan sonra üreteceği otomobillerde CD oynatıcılar yerine SYNC ismini verdiği sisteme yer verecek. Üstelik Ford'un geleceğe yönelik çok daha büyük planları var

Ford Motor Company, CD oynatıcıları araçlara taşıyan ilk otomobil üreticisi olma sıfatına sahip. Ancak firma, bundan böyle üreteceği otomobillerde CD sürücüsü yerine USB portlara yer verecek. Böylelikle sürücüler, MP3 oynatıcılarındaki müzikleri otomobillerinde dinleyebilecek. Bu değişime ilk ayak uyduracak olan Ford modeli ise yeni Focus olacak.

Haberin Devamı

Ford'un değişim kararı sadece bununla da sınırlı değil. Firma, ileride üreteceği modellerinde SYNC ismini verdiği sistem sayesinde Spotify ya da Apple iCloud gibi hizmetlere bağlanıp müzik arşivinize erişmenizi sağlamayı hedefliyor. Firma yetkililerine göre 2015 yılı itibariyle Avrupadaki 2 milyon otomobilde Sync sistemi kullanılacak. Ford yetkililerinin CD oynatıcıları araçlarından kaldırma kararındaki en önemli sebep, geçtiğimiz sene itibariyle CD satışlarında yüzde 12.4'lük bir azalmanın olması. Bununla birlikte İngiltere'de yine geçtiğimiz yıla oranla dijital müzik satışlarında ise yüzde 30.6'lık bir artış söz konusu.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.