Gündem Çek hırsızları öyle bir hata yaptı ki...

Çek hırsızları öyle bir hata yaptı ki...

Paylaş
Çek hırsızları öyle bir hata yaptı ki...

İstanbul'da çaldıkları çekleri, 9 ay sonra aynı işadamının başka bir şirketine götürerek kırdırmaya çalışan 3 zanlı, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı

İstanbul’da polise başvuran işadamı Arif Günay, 9 ay önce çalınan çeklerin kendisine ait başka bir şirkete getiren kişilerin kırdırmaya çalıştıkları ihbarını yaptı. İhbar üzerine harekete geçen dedektifler Arif Günay’a, teklifi kabul ettiğini belirterek zanlılara randevu vermesini istedi. Bir simit sarayında çekler karşılığında para almaya gelen Osman D.(37), Serkan T.(41), ile İbrahim G.(42) gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Zanlıların geldiği otomobilin Silivri’den çalıntı olduğu ortaya çıktı. Çalıntı otomobilde yapılan aramada 8 adet sahte ruhsat, ile 8 tane çalıntı çek bulundu.

Yankesicilik ve Dolandırılcılık Büro Amirliği’ne getirilen zanlıların sahte iflas, dolandırıcılık gibi suçlardan çok sayıda polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Zanlılar polis verdikleri ifadelerinde kırdırmaya çalıştıkları çeklerin çalıntı olduğunu bilmediklerini, başka bir kişiden aldıklarını söyledikleri belirtildi. İşlemleri bitmesinin ardından mahkemeye sevk edilen İbrahim G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar serbest bırakıldı.

DHA