Siyaset Çelik: CHP Batum'un sözlerini benimsemiş
Paylaş
Çelik: CHP Batum'un sözlerini benimsemiş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MYK sonrası açıklama yaptı, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili söylediği, "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış. Biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı yıktılar ancak CHP’yi yıkamadılar" sözlerini eleştiren Çelik, üslubu çok çirkin bulup, Batum’a hiç yakıştıramadığını söyledi.

Haberin Devamı

TSK’nin siyasi tartışmalara konu edilmesinin CHP’nin alışkanlığı olduğunu ifade eden Çelik, partisinin Süheyl Batum’a daha fazla tepki vermesi gerektiğini beklediğini de söyledi. Çelik, "Bu tepki gösterilemediğine göre, CHP kurumsal olarak Batum’un görüşlerini benimsemiştir. Demokratik bir ülkede bütün silahlı güçler halkının emrindedir. Yapılan açıklamalarda bir denge politikası vardır. Sanki iki türlü açıklama yapılmış da, siyasete alet edilmiş gibi bir açıklama var ama bu ifadeleri doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

"MISIR’IN İÇİŞLERİNE KARIŞMIYORUZ"

Mısır’ın demokratikleşme hakkına saygı duyduklarını belirten Çelik, "İçişlerine karışmak gibi bir tavrımız olmayacaktır ama kardeş bir ülkenin mutluluğunu istemek de dostluğun gereğidir ve Türkiye bunu yapmaktadır. Şiddet unsuru olmadan, medeni insanların taleplerini ifade ettiği bir görünüm Mısır’a yakışmaktadır. Biz de bunu talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"BU YASADA TEŞVİK VE DESTEK VAR"

"Torba Yasası’nda işçi ve memurların aleyhine olabilecek tek bir kelime bile yoktur" diyen Çelik, bazı ideolojik grupların meseleyi farklı yönlere çektiğini ifade etti. Çelik şöyle konuştu:

"İşçi, memur ve sendikaların taleplerine kulak tıkamamız mümkün değil. Sitemlerine muhatap olmak, siyasi irade olarak bizim görevimizdir ama mesele çarpıtılmasın. Bu yasada teşvikler ve destekler var. Öğrencilere kolaylık getiriyor, esnaf için iyileştirme var."

Çelik, kimseye bir yaşam tarzı dayatmadıklarını ama toplumda din ve vicdan konusunda da, laiklik ve yaşam tarzı ile ilgili endişesi olan insanların bulunmasının normal olduğunu ifade etti. Çelik, Dolmabahçe buluşmalarıyla endişesi olan insanlarla toplumsal diyalog kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Çelik, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in CHP ziyaretini ise son dakika ziyareti olarak değil iade-i ziyaret olarak gördüğünü söyledi.

(DHA)