Türkiye (Son Dakika) Cenazeye giderken kaza geçirdiler

Cenazeye giderken kaza geçirdiler

Paylaş
Cenazeye giderken kaza geçirdiler

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Üçkuyu Köyü yakınlarında bir minibüsün lastiği patlaması sonucu 3 kişi öldü

Araçtakilerin, vefat eden eski milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar’ın cenaze törenine katılmak için İstanbul’dan yola çıktıkları öğrenildi. Kazanın ardından buğday ekili tarlada köylüler bir süre ölü ve yaralı aradı.

Kaza saat 18.00 sıralarında Siverek’e bağlı Üçkuyu Köyü yakınlarında 12’nci kilometrede meydana geldi. Dün gece saatlerinden İstanbul’dan 34 DC 0948 plakalı minibüsle yola çıkan 8 kişi, ölen eski milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar’ın cenazesine yetişmek aşırı hız yaptı. Milletvekilinin cenaze törenine yetişmek için köy yolunda aşırı hız yaptığı öğrenilen ve henüz sürücüsünün adı belli olmayan minibüsün ön sol lastiğinin patlaması sonucu araç yolda takla atarak buğday ekili tarlaya uçtu.

Kaza sırasında şans eseri yol güvenliğini yapan jandarma aracı kazayı ucuz atlatırken, minibüsün içerisinde bulunan 8 kişi yola ve tarlaya fırladı. Olay yerinde hazır bulunan güvenlik güçleri ve köylüler tarlada bir süre yaralı ve ceset aradı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralı 6 kişi Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır oldukları öğrenilen 6 kişi Şanlıurfa ve Diyarbakır Hastanelerine sevk edildi. Kazayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

KAZADA ÖLÜ SAYISI 3 YÜKSELDİ


Eski milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar’ın cenaze törernine katımak üzere İstanbul’dan yola çıkan ve Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Üçkuyu Köyü yakınlarında lastiğinin batlaması sonucu buğday tarlasına savrulan minibüste yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi. Kaza sonrası buğday tarlasında yapılan aramada ağır yaralı olarak bulunarak Siverek Devlet Hastanesi’ne getirilen Vehip Yenigün, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kaza sonrası hastaneye giden yakınları ölenlerin ardından gözyaşlarına boğuldu.

Ali LEYLAK-Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa)

Haberin Devamı