Türkiye (Son Dakika) Ceren'in katili Şırnak Cezaevi'ne gitmek istemeyince araç Van'a yönlendirildi

Ceren'in katili Şırnak Cezaevi'ne gitmek istemeyince araç Van'a yönlendirildi

Paylaş
Ceren'in katili Şırnak Cezaevi'ne gitmek istemeyince araç Van'a yönlendirildi

Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, güvenlik gerekçesiyle Şırnak'taki bir cezaevine gönderildi . Şırnak'a gitmek istemediğini söyleyen Özgür Arduç'un içinde bulunduğu araç, yapılan görüşmeler sonrasında Van'a yönlendirildi.

Tutuklanan Özgür Arduç, güvenlik gerekçesiyle Şırnak'taki bir cezaevine gönderildi. Bir iddiaya göre ise, araçta tepki gösteren ve Şırnak'a gitmek istemediğini söyleyen Özgür Arduç'un içinde bulunduğu cezaevine nakil aracı yapılan görüşmeler sonrasında Van'a yönlendirildi. Bakan Gül, "Bu caniye hak ettiği en ağır ceza verilecektir. Zanlının açık cezaevine alınması soruşturuluyor. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Gül'ün açıklaması:

Bu caniye hak ettiği en ağır ceza verilecektir. Zanlının açık cezaevine alınması soruşturuluyor. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır.

Kadın şiddet olayı olduğunda direkt avukatla muhatap olacak. Karşısında avukatı görecek ve yalnız hissetmeyecek.

Bu konu parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebilir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak... Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak."

Perşembe günü Efirli F Tipi Cezaevine gönderilen Özgür Arduç, geceyi tek kişilik hücrede geçirdi.

Haberin Devamı