Gündem Cezada babasını bile tanımadı

Cezada babasını bile tanımadı

Paylaş
Cezada babasını bile tanımadı

Belediye Başkanı, kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle 23 bin TL ceza kesti

İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Ayaskent Beldesi Belediye Başkanı DP'li Gürsel Altuğ, kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle babasına 23 bin TL ceza kesti.
Geçen yılın mart ayında belediye başkanlığı mazbatasını aldıktan 2 ay sonra babasının 2003 yılında yaptırdığı kaçak depoyu mühürleyen Altuğ, “Herkese eşit mesafede davranmam gerekiyordu. Göz göre göre bu duruma müsade edemezdim. Babam bana önce darıldı. Ama hassasiyetimi anlayınca hak verdi. Depo 2 ay içinde yıkılacak” dedi.

Babası ise, "Önce biraz içerledim. Ama yasaların herkese eşit uygulanması gerektiğini düşününce oğluma hak verdim. O çok iyi bir yönetici” diye konuştu.

Ayaskent'te kaçak yapı denetimlerini sürdüren belediye ekipleri, birçok inşaat sahibine, imar planına aykırı hareket edip kaçak inşaat yaptırdıkları gerekçesiyle toplam 300 bin TL ceza kesti, inşaatları mühürledi. İmar planına aykırı 300 metrekare genişliğinde bir depo yaptırdığı gerekçesiyle Ayaskent Belediye Başkanı DP'li Gürsel Altuğ'un babası Refik Altuğ'a da 23 bin TL ceza kesildiği ortaya çıktı. Beldede 1977- 1981 ile 1994- 1999 yılları arasında CHP'den belediye başkanlığı yapan Refik Altuğ'un deposunun, oğlu Gürsel Altuğ’un geçen nisan ayında başkanlık mazbatasını almasından 2 ay sonra mühürlendiği öğrenildi.

2003 yılında babasını kaçak inşaat yapmaması konusunda uyardığını, ancak kendisini dikkate almadığını anlatan Başkan Gürsel Altuğ, “Ben de başkanlığa seçildikten 2 ay sonra depoyu mühürledim. Yıkmasını istedim. Herkese eşit mesafede davranmam gerekiyordu. Bu bildiğim bir durumdu. Göz göre göre bu duruma müsade edemezdim. Babam bana önce darıldı. Ama hassasiyetimi anlayınca hak verdi. Kaçak depo iki ay içinde yıkılacak. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.

Altuğ, kaçak yapılaşmanın, kuralla uygun yapılmayan binaların ne gibi felaketlere yol açtığının 17 Ağustos 1999'daki Marmara depreminde, geçen yıl İstanbul'da ve son olarak da sel ve heyelanın yaşandığı Rize'de görüldüğünü vurgularken, “Bu trajediler hep kaçak yapılaşma sonucunda yaşanmıştır. Felaketler olduktan sonra yaşananlar ise daha trajiktir. Vali, kaymakam, belediye başkanı gelir, taziyede, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunur gider. Bir tek yetkili çıkıp da ‘sorumluluk bende, suç bende’ deme medeniyetini gösteremez. Herkes suçu birbirine atar. Kaçak yapı yapan vatandaşlarda da durum aynı. Vatandaş gelir dere yatağına kaçak ev yapar, felaket yaşandıktan sonra ’nerede bu devlet, nerede bu belediye’ diye veryansın eder. O yüzden beldemizde kaçak yapılaşma ile ilgili konularda çok titiz davranıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BABASI: O ÇOK İYİ BİR YÖNETİCİ

Baba Refik Altuğ, Ayaskent'te belediye başkanlığını bıraktığı 1999 yılında sürekli kaçak inşaatlar yapıldığını, o dönemin belediye başkanını bu konuda sık sık uyardığını ancak sonuç alamadığını, tersine kaçak inşaat yapanlarla karşı karşıya gelmek durumunda kaldığını anlatı.

Baba Altuğ, “Ben de o zaman, belediye yetkililerine, ‘Herkes kaçak inşaat yapıyor ve göz yumuyorsunuz, ben de mi kaçak inşaat yapayım’ diye çıkıştım. Onlar da bana ‘Yap’ dedi. Ben de belki ben yaparsam mühürlerler ve diğerlerine de yaptırmazlar diye kaçak inşaat yaptım. 7 yıldır kaçak depom duruyordu. Ama oğlum başkanlığa gelir gelmez depoyu mühürledi, cezasını da kesti. Önce biraz içerledim. Ama yasaların herkese eşit uygulanması gerektiğini düşününce oğluma hak verdim. O çok iyi bir yönetici” dedi.

Haberin Devamı

BERGAMA (İzmir), (DHA)