Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri açıkladı

Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Mann adasında sermayesi 1 sterlin olan bir şirket kurulduğunu ve bu şirkete Erdoğan'ın yakınları tarafından para aktarıldığını açıkladı. CHP lideri, bankadan aktarılan paraların belgelerini de gösterdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları...

Sözlerime Tahir Elçi ile başlamak istiyorum. Tahir Elçi'nin faili hala bulunamadı. Faili meçhul cinayetler yakın tarihimizde kara bir lekedir.

Finike'ye ve Kumluca'ya gittim. Vatandaşlarla görüştüm. Hepsi dertli. 'Biz kimseye yalvarmıyoruz. Bir şey beklemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz' diyorlar. Bizim hakkımızı sosyal devlet olarak bize teslim etsinler. Gelsinler seramızı yapsınlar, parası neyse öderiz.


"15 YILDA BU SORUNU NASIL ÇÖZEMEZSİN?"


Bir de eğitim sistemi var. Bunlara unutamayacakları bir dersi çocuklarımız adına Türkiye adına vermeliyiz. 1 milyon 507 bin çocuk okula gidemedi. Bunlar bizim çocuklarımız değil mi? Kendi çocuklarına sahip çıkıyor beyler. Vatandaş sana hesabını soracak. İlkokulların yüzde 31'i birleştirilmiş sınıflarda ders görüyor. Yani 1., 2., 3 . sınıf birlikte ders görüyor. Yahu 21. yüzyıldayız. 15 yılda derslik sorununu nasıl çözemezsin? Özel okullara 1 milyar 164 milyon lira para aktardılar. Senin okulunun temizliğini sen yaparsın camı kırılır sen takarsın ama özel okullara para aktarıyorlar.


"BOĞAZIMIZDAN KESECEĞİZ ÖĞRETMENE VERECEĞİZ"


Öğretmene gelelim. 15 yıllık öğretmen 3 bin 40 lira aylık alıyor. Emekli olunca daha da düşüyor. Öğretmen ay başını nasıl getireceğim derse çocuğunuzu iyi yetiştirir mi? Gerekirse boğazımızdan keseceğiz öğretmene vereceğiz. Biz ne yapacağız? CHP önce şunu yapacak; Bir öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Devlet memurluğu kanunundan çıkacak. Öğretmenin maaşı iyi olacak. İki öğretmene 3600 ek gösterge vermek zorundayız. Emekli olduğunda doğru düzgün maaş alsın. Her 24 Kasım'da ikramiye vereceğiz. Çocuğumuzu okutuyor diye. Benim için en saygın meslek öğretmenlik mesleğidir. Ama ben de o öğretmene sahip çıkmak zorundayım. Ülkenin geleceği öğretmene bağlıdır. Para yok diyecekler. Para var Sevgili Erdoğan. Pul da var her şey var. Yurtdışındaki faiz lobisine 145 milyar dolar para ödediler. Ben bu 145 milyar doları öğretmene vereceğim. Artık memuru, işçisi, emeklisi, sanayicisi...Hepiniz artık konuşun!


"FAİZİ SEN İNDİR ELİNİ TUTAN MI VAR?


Bir de numaradan şikayet ediyor, faizler yüksek diye. Binali Yıldırım da diyor ki 'Elinizi tutan mı var faizleri indirin.' Senin elini tutan mı var sen niye indirmiyorsun? Muhtarları saraya davet ediyor ben tüm muhtarların ayağına gidiyorum.

Biz ne söylersek itiraz ediyorlar. Türkiye'de uyuşturucu kullanma sayısı 10'a indi. Bu çocuklar bizim çocuklarımız araştıralım dedik. AK Partililer reddetti. Bunu not alın. Ben bunu talimatla oy veren milletvekillerim için kullanıyorum.

Bireysel silahlanma...2017 raporu. Türkiye'de 25 milyon silah var 750 bini ruhsatlı. Bu böyle olmaz dedik. Önerge verdik onu da reddettiler.


"ARAŞTIRALIM DEDİK REDDETTİLER"


Bu off shore var ya cennet bahçeleri. Bunu da araştıralım dedik. Binali bey araştırın dedi. Ne kadar güzel dedik verdik önergeyi bunu da reddettiler. Sabah yüzünü yıkamak için musluğu açan herkese seslniyorum. O musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorsun. Ankara'daki beylerin çocukları da vergi ödememek için başka ülkelere gidiyorlar.

40 bin öğretmen ataması yapalım dedik bunu da reddettiler. 30 bin hemşireye kadro verelim dedik bunu da reddettiler.

15 Temmuz'dan sonra çifte standart oldu. 1. sınıf şehitler bir de terörle mücadele şehitleri. Dedik ki 'Bu ayıptır, düzeltelim', reddettiler.

Bu iktidar döneminde boşanmalar yüzde 37 arttı. Fuhuş yüzde 790 arttı. Çocuk istismarı yüzde 434 arttı. Uyuşturucu kullanımı yüzde 768 arttı.

Sen beni yıpratamazsın kardeşim benim verilecek hesabım yoktur.


"YANINA DOKTOR AL ŞİMDİ"


Çorum'da bir konuşma yaptım ve Erdoğan'a bazı sorular sordum. Sonra 21 Kasım'da sordum. Çocuklarının, dünürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete para gönderdiğini biliyor musun dedim. Beni dinliyordur. Yanına bir doktor al doktor yanında olsun.

İkinci bir soru daha sordum. Sen Suriyelilere 30 milyar dolar harcadın e bakıyoruz hepsi dilenci. 30 milyar doları nereye harcadın? Ben bilmiyorum bakanlar bilmiyor. Bunun cevabı henüz verilmiş değil. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek soruyorum 30 milyar doları ne zman nerede kimin için harcadın?


İŞTE KAYITLAR!


Madem istiyor ispat edelim. Beni tanımıyor öyle anlaşılıyor. 1 Ağustos'ta Man Adası'nda bir şirket kurulur. Belvey Limited Şirketi. Kuruluş senedi bizde. Şirketin yönetim kurulu bir kişiden oluşuyor; Sıtkı Ayan. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Sıtkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş'a devreder. Şimdi Erdoğan'a soruyorum; Sıtkı Ayan kimdir? Kasım Öztaş'ı tanıyor musun? Eminim tanıyorsun. Bütün kayıtları bizde. Para gitti mi evet gitti. Ziya İlgen enişten 2,5 milyon dolar şirkete para gönderiyorlar. 15.12.2011'de Mustafa Erdoğan kardeşi 2,5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete 2,5 milyon doları niye gönderir. Ziya İlgen 1 milyon 250 bin dolar para gönderir. 27.12.2011 dünür Osman Ketenci 1 milyon 250 bin dolar gönderir. 28.12.2011 Mustafa Gündoğan 250 bin dolar. 2011 Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderir. 4 Ocak 2012 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor Ahmet Burak Erdoğan. Mesajları elimizde. Bankaların dekontu lazım dedim. İşte bu paranın gönderildiği dekontlar. Şimdi diyeceklerki belge sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın, nokta.


Man Adası nerede? Man Adası (Isle of Man) neden vergi cenneti?


Bana 'Erdoğan'a neden kızıyorsun?' diyorlar. Konya'da 40 günlük bebek zatüreeden öldü. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun'da 2,5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü.Van'da bir baba 16 km'lik yolu çocuğunun cesediyle gitti. Ben onların hakkını savunmak için sana soruyorum.

Sen ne millisin ne yerlisin! 'İspat etmezsen alçaksın' diyor. Ben ispat ettim şimdi söyle alçak kim? Umarın yanında doktoru vardır, sinirlerine hakim oluyordur. Sen Türkiye'yi felakete sürüklüyorsun. Ben senin bildiğin iki tane koltuk verdik sesine keser diyeceğin adam değilim bu milletin evladıyım.

Havuz medyasına da seslenmek istiyorum. Daha belgeyi görmeden belge sahte diyorlar. Niye sahte? Bankadan gidiyor bunlar banka belgeleri. İkindi soruma da cevap ver. 30 milyar dolar harcadığını söylüyorsun Suriyelilere bu parayı kimin için nerede ve ne zaman harcadın? 80 milyon adalet istiyor.

NE OLMUŞTU?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta salı günü yapılan grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili ciddi iddialarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum" demişti.


ERDOĞAN: BELGEN VARSA ÇIKART


Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iddialara şu şekilde yanıt vermişti: "Şahsım ve ailem hakkında yalan ve iftiralara başvurdu. Geçen günlerde yine çirkin yüzünü gösterdi. Çocuklarım, dünürüm hatta bir müdürüm yurt dışına paralar göndermiş… Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkart. Gereğini yapayım. Yoksa çık özür dile. Azıcık haysiyeti onuru yüzünde kızarma olan birisi söylediğim iki yoldan birini seçer. Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında bir kuruşu var ise Cumhurbaşkanlığı makamında durmayacağımın taahüdünü veriyorum. Acaba Kemal o makamda duracak mı? O da bana bunun taahüdünü versin."

Erdoğan bu sözleri bugün yapılan AK Parti grup toplantısında yineledi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP liderinin bugün belgeleri açıklayacağını söylemişti.