Siyaset CHP, İlgezdi ile ilgili iddiaların araştırılması için savcılığa başvurdu
Paylaş
CHP, İlgezdi ile ilgili iddiaların araştırılması için savcılığa başvurdu

CHP, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi hakkındaki iddialar üzerine harekete geçti.İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın savcılığa iddiaların araştırılması için başvurudu

CHP , Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi hakkındaki iddialar üzerine harekete geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Battal İlgezdi ile birlikte, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne giderek, savcılığa basına yansıyan tüm iddiaların adli makamlar hakkında araştırması için başvuruda bulundu. Karayalçın, yaptığı başvuruda basına yansıyan tüm iddiaların 'suç duyurusu' kabul edilerek, araştırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN DA BENZER BİR BAŞVURUDA BULUNMASI BEKLENİYOR

CHP kaynakları, Karayalçın'ın bu adımı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'nun bilgisi dahilinde yaptığını, Kılıçdaroğlu'nun da kendi kızının daire aldığı hakkındaki iddialar konusunda, "araştırılması" için adliyeye benzer bir başvuruda bulunmasının beklendiğini ifade ettiler.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KIZI DAİREYİ BİZDEN ALMADI"

Öte yandan adliye önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kılıçdaroğlu'nun kızının daireyi İlgezdi ailesinden almadığını söyledi.

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun dairesiyle ilgili soru üzerine ise İlgezdi, "Zeynep Hanım o daireyi müteahhit firmadan satın aldı. Bizimden uzaktan yakından bir ilgisi yok" diye konuştu. Dairelerin nasıl alındığını da anlatan Başkan İlgezdi, "Benim orada dairelerim var. Ben bu arsayı belediye başkanı olmadan 5 yıl önce aldım. Yani 2004-2005 yılında aldım. 1134 metre karedir. O firmaya kat karşılığı verdim. Oradan benim, eşim, çocuklarım adına 17 daire düştü. 1+1 dairelerdir. Arzu eden istiyorsa 250 bin TL'den hepsini toptan vermeye hazırım" dedi.

Haberin Devamı