Gündem CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan hastanede ilk fotoğraf

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan hastanede ilk fotoğraf

Paylaş
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan hastanede ilk fotoğraf

Göğüs ağrısı ve kalp çarpıntısı yaşayan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, kalp krizi şüphesiyle dün İstanbul'da özel bir hastaneye kaldırılmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Tanrıkulu'nun hastaneden ilk fotoğrafını paylaştı.

Göğüs ağrısı ve kalp çarpıntısı yaşayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kalp krizi şüphesiyle İstanbul'da Medicana Hastanesi acil servisine kaldırılmıştı. Tanrıkulu'nun danışmanı, "Hayati riski yok. Müşahade altında tutuluyor" açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Tanrıkulu'nu hastanede ziyaret etti. Eren Erdem Tanrıkulu ile hastane odasında çekilmiş fotoğrafı Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

SEZGİN TANRIKULU KİMDİR?


27 Mayıs 1963'da dünyaya gelen Sezgin Tanrıkulu, aslen Licelidir. Kürt hukukçu ve siyasetçi olan Sezgin Tanrıkulu 1997 Robert Kennedy İnsan Hakları ödülüne layık görülen görülmüştür. Tanrıkulu, 2010–2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

İlk kez 2011 yılındaki genel seçimlerde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir.

Haziran 2015 ve Kasım 2015 genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise giren Sezgin Tanrıkulu'nun genel başkan yardımcılığı görevi 25 Ocak 2016 tarihinde sona ermiştir.