Gündem CHP'li Gürsel Tekin ve Özgür Özel: Kılıçdaroğlu'nu takip edin

CHP'li Gürsel Tekin ve Özgür Özel: Kılıçdaroğlu'nu takip edin

Paylaş
CHP'li Gürsel Tekin ve Özgür Özel: Kılıçdaroğlu'nu takip edin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz Salı günü yapılan grup toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsviçre bankalarında hesabı olduğunu iddia etmesinin ardından sular durulmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İspatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım." ifadesinden sonra CHP'li Gürsel Tekin ve Özgür Özel'den konuya ilişkin açıklama geldi. İki isim de, Kılıçdaroğlu'nun bugün belge açıklayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta salı günü yapılan grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili ciddi iddialarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum" demişti.


ERDOĞAN: BELGESİ VARSA ÇIKART


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan yanıt Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi. Erdoğan dün yaptığı konuşmada "Şahsım ve ailem hakkında yalan ve iftiralara başvurdu. Geçen günlerde yine çirkin yüzünü gösterdi. Çocuklarım, dünürüm hatta bir müdürüm yurt dışına paralar göndermiş… Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkart. Gereğini yapayım. Yoksa çık özür dile. Azıcık haysiyeti onuru yüzünde kızarma olan birisi söylediğim iki yoldan birini seçer. Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında bir kuruşu var ise Cumhurbaşkanlığı makamında durmayacağımın taahüdünü veriyorum. Acaba Kemal o makamda duracak mı? O da bana bunun taahüdünü versin" dedi.

Dün de de CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Grup Başkanvekili Özgür Özel konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Tekin, "Bugün hep beraber göreceğiz" derken, Özgür Özel de "Bugün milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu izleyeceksiniz" açıklamasını yaptı.


GÜRSEL TEKİN: BUGÜN HEP BERABER GÖRECEĞİZ


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP eski Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve partililerin katıldığı toplantıda Gürsel Tekin, Reza Sarraf olayı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında süren belge tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Belge tartışmasıyla ilgili “Bugün hep beraber göreceğiz" sözlerinin sorulduğu Gürsel Tekin, şunları söyledi:

“Bilemiyorum belge açıklanır mı açıklanmaz mı ama Sayın Kılıçdaroğlu belgeye, bilgiye dayalı olmayan hiçbir iddiası, konuşması olmaz. Geçmiş dönemde de olmamıştır ve şimdi de olmaz. Hatta şöyle bir şey de söylüyor, 'Geçmişte de bir sürü iftira attı.' Valla bir tanesini hatırlatsınlar onlardan özür dileyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiç kimseye iftira da atmamıştır, olmayan bir şeyi de konuşmamıştır. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinlemiş olsaydınız, yani kendi çamaşırımızı kendimiz yıkamış olsaydık bugün elin oğlu size kol gibi fatura göndermemiş olurdu. Elbette grup toplantımız var hiç merak etmeyin. Kılıçdaroğlu'nu takip edin."


ÖZGÜR ÖZEL: BUGÜN İZLEYECEKSİNİZ


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'ndan iddiaların belgesini milletin önüne çıkarmasını istediğini anlatan Özel, "Bugün grup toplantımız var. Bugün milletin önüne belgelerin çıkışını, milletin önünde bu konunun konuşulduğunu izleyeceksiniz. Sevgili Erdoğan'ı bugün televizyonun karşısına geçip Sayın Genel Başkanımızı dikkatle dinlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.