Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü vurgusu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü vurgusu

Paylaş
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris'te yerel gazetecilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

Şu anda Türkiye'de fiilen paralel devlet var. Sayın Binali Yıldırım 'bedelli askerlikle ilgili olumsuz bakmıyoruz' diye bir cümle kullandı. Ama mensubu olduğu partinin sözcüsü kalktı 'O Binali Yıldırım'ın şahsi görüşüdür bizi bağlamaz' dedi. Başbakan olarak koltuğu bırakması lazım. Ama istifa etmiyor. Çünkü Saray'ı iradesiyle oraya geldi.


"BU BİR DEMOKRASİ AYIBIDIR"


Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı, Saray'ın sözcüsü kimsenin haberi olmadan Abdullah Gül'ü ziyaret ediyorsa bu dünyanın her yerinde haberdir. Bedeli gazeteci ödedi. Geldiğimiz nokta budur. Genelkurmay Başkanı, Saray'ın sözcüsünü Abdullah Gül'e gönderemezsiniz. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Şu ana kadar yapılan hiç bir açıklama yok.


"20 TEMMUZ'A NE İHTİYACIMIZ VARDI?"


20 Temmuz darbesi diyorum kızıyorlar. Ben 15 Temmuz darbesini en şiddetli eleştirenlerden birisiyim. O gece ilk bizim milletvekillierimiz gittiler Meclis'e. 20 Temmuz'a ne ihtiyacımız vardı? Darbe püskürtülmüştü. 20 Temmuz darbesinden sorna 800 gazetecinin pasaportuna el konuldu. 3 bine yakın gazeteci işsiz kaldı. Mal varlıklarına el konuldu. Ne mal varlığı olur gazetecinin. Sivil ölüme terk edildiler. Buna adalet denmez. Medya üzerinde olağanüstü baskılar var. Patronun başka işi var adamı duman ediyorlar. En ağır cezayı kesiyorlar. Patron sonunda gazeteleri satmak zorunda kalıyor. İkincisi RTÜK üzerinden baskılar kuruluyor.