Siyaset CHP, milletvekili adaylarının profillerini açıkladı
Paylaş
CHP, milletvekili adaylarının profillerini açıkladı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, partisinin 7 Haziran milletvekili aday listesini açıkladı. CHP'de Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Ankara'da 1. ve 2. bölgede ilk sırada kadın aday var. 103 kadın adayın olduğu listede 3 engelli ve 10 da genç aday yer alıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden Parti Meclisi’nin aldığı kararlar ile güncel gelişmeleri CHP Sözcüsü Haluk Koç değerlendirdi.

Haberin Devamı

Aday listesinin saat 17.00'da partisinin internet sitesinde duyurulacağını aktaran CHP Sözcüsü Haluk Koç, aday profilleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Buna göre CHP'de Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Ankara'da 1. ve 2. bölgede ilk sırada kadın aday var. 103 kadın adayın olduğu listede 3 engelli ve 10 genç aday da var.

İşte Haluk Koç'un açıklamalarının satır başları:

Kimi partiler sembolik değerlendirmeler yapıyor. Toplanan oylar sandıklardan açılmadan genel merkeze gönderiliyor. Bir vesayet baskısı altında belirlenen bir aday belirleme sistemi. Sonuçta tek bir kişinin dudağının arasından çıkan siyasi kaderi belirleme süreci.

Bir başka gpartiye bakıyorsunuz söylemde demokrasi adına her şey var ama aday belirlemede bu demokrasiyi göremiyorsunuz.

Haberin Devamı

Biz Şubat ayında bir tüzük değişikliği yaptık. Önce parti içi demokrasi sonra Türkiye'de demokrasi savını ortaya atmıştı.

KADIN ADAYLAR

iSTANBUL 3. BÖLGEDE 8 KADIN ADAYIMIZ VAR

İSTANBUL 2. BÖLGEDE 7 KADIN ADAYIMIZ VAR

İSTANBUL 1. BÖLGEDE 6 KADIN ADAYIMIZ VAR

İzmir 1. ve 2. bölgede kadın adaylar gösterilmiştir.

ADAYLARIN PROFİLLERİ

3 engelli 10 genç adayımız var ve toplam 103 kadın adayımız var.

91 avukat, 62 mühendis, 43 doktor aday var

Her inanç grubunu her bölgeyi kucaklayan bir aday profili var. Her gün bir çatışma tohumu atılan bir toplumdan bahsediyoruz. Her bölgeden her inanç grubundan insanları listelerine almışlardır. Bu hassasiyet kontenjan listelerinde de gösterilmiştir. Hiç bir liste herkesi aynı anda aynı şekilde mutlu edecek listeler değildir.

İsimler konusunda web sitemizde saat 17.00'da açıklanacak.

Saat 17.00'de adaylarımızın tümü açıklanacak.

SORULARA CEVAP:

Sayın Kılıçdaroğlu bu 30 kişilik kontenjanı için çalışmaya devam ediyor. O eksikliklerin tamamlanması için sayın Genel Başkanımız o mesai içinde.

Ankara 2. Bölge Birinci sırayla ilgili saat 17'de verilecek listede ismi göreceksiniz.

Milletvekili arkadaşlarımızın çoğu, dayatmalı Meclis sürecinde çok yoğun mücadele verdi. Arkadaşlarımızın çoğu ön seçime girdiler. Kendi taban üyelerinin verdiği kararı saygıyla karşılamak gerekiyor.

Haberin Devamı

KAMER GENÇ ADAY MI DEĞİL Mİ?

Sevgili Kamer Genç'e geçmiş olsun diyorum. Ciddi ve ağır bir sağlık sorunu yaşıyor. Sonuçta kararın yüzde 80'ini parti üyeleri verdi. Herkesin bir burukluk hissetmesi gayet doğaldır. Bu kırgınlıklar ve küskünlükler buruklukla ifade edilebilir.