Gündem CHP MYK Ataşehir'de olağanüstü toplandı

CHP MYK Ataşehir'de olağanüstü toplandı

Paylaş
CHP MYK Ataşehir'de olağanüstü toplandı

İçişleri Bakanlığı kararı ile CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı. CHP'den üst üste destek çağrıları yapıldı. CHP MYK Kılıçdaroğlu'nun kararıyla saat 12.00'da Ataşehir'deki bir otelde olağanüstü toplandı. Görüşme devam ediyor. CHP Lideri'nin saat 13:30 civarında belediye önünde açıklama yapması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Anayasa'nın 127’nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklamıştı.


İLGEZDİ’DEN İLK AÇIKLAMA: HUKUK ÇÖKMÜŞTÜR


İlgezdi “Benim alnım ak başım dik, kendini şikayet eden tek belediye başkanı benim. Kendimi şikayet eden tek belediye başkanı benim. Hodri meydan gitsinler kendi belediye başkanlarını şikayet etsinler. Neymiş ‘evrak karartıyormuşuz.' Medya elinizde, yargı elinizde gereğini yapın. Bu siyasi bir davadır. Hukuk çökmüştür” dedi.


PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?


Ataşehir Belediyesine ilişkin süreci ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sözcü'ye anlattı. Altay “Kayyum tartışmalı bir konu. Zaten görevden uzaklaştırılan belediye başkanları için belediye meclisinde 10 gün içinde yeni belediye başkanı seçmek için toplantı yapılması gerekir. Yeni başkan 10 gün içinde seçilmek zorunda. Sonra soruşturma sona erip başkan aklanınca da görevine döner” dedi.

İlgezdi’nin mal varlığıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendini ihbar etmiş bir siyasetçi, belediye başkanı olduğunu söyleyen Altay, yapılan soruşturmalarda en ufak bir şeye rastlanmadığının altını çizdi.

Sözcü