Siyaset CHP ve HDP Bakanlar hakkında önerge verdi
Paylaş
CHP ve HDP Bakanlar hakkında önerge verdi

CHP, Bakan Taner Yıldız ile Bakan Faruk Çelik hakkında gensoru önergesi verdi. HDP de Başbakan Erdoğan hakkında gensoru önergesi vereceğini duyurdu

CHP, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında gensoru önergesi verdi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, maden faciasıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

Kürkçü "Soma'da hala tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Unutturma, öğütme, silme, karartma çabalarından sonra bir gerçeğe ulaşacağız ama bu hakiki gerçek olmayacak. İktidar gerçeği olacak. Çünkü hükümet bağımsız gözlem yapılabilecek imkanları ortadan kaldırdı. Soma'da halktan aldığımız bilgi, AFAD'ın ve hükümetin verdiği sayıların kendileri için hala inandırıcı olmadığıdır. Hala Soma'da hayatlarını kaybettikleri halde ortaya çıkarılmamış madencilerin olduğuna dair inanış var. Gerçek çırılçıplak ortaya konulmalıdır. 'Bu işin fıtratında var' ifadesi, Başbakan Erdoğan'ın siciline işlenmiştir. Kendileri için 2023 modelini, geleceğin parlak sayfalarını layık görenler, işçiler için 1860'ların yaşama ve çalışma koşullarını layık gördüler. '1860'larda İngiltere'de maden facialarında ölüyordu siz de 2014'de ölüyorsunuz, layığınız budur' dediler. Hayır, işçiler buna layık değil. Maden işçiliğinin fıtratında bu yoktur. Bu, sermaye sahipliğinin ve devletin fıtratında vardır. O fıtratı da değiştirmek de bizim boynumuza borçtur" dedi.

Haberin Devamı