Gündem CHP ve İYİ Parti 31 Mart için mutabakata vardı

CHP ve İYİ Parti 31 Mart için mutabakata vardı

Paylaş
CHP ve İYİ Parti 31 Mart için mutabakata vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak basın toplantısı düzenledi. İttifaka ilişkin detaylar da belli oldu. 22 büyükşehirin 12'sinde CHP, 10'unda ise İYİ Partili adaylar yarışacak

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Kavgadan yana değiliz. İsteriz ki bütün belediye tüm vatandaşları kucaklasınlar. İYİ Parti ile yaptığımız iş birliğinin kahramanları var. Dört arkadaşımız var. İki arkadaşımız İYİ Parti'den, iki arkadaşımız CHP’den. Bize hazır bir liste getirdiler.

Bu dört arkadaşıma hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim. Biz bu demokrasi anlayışını, uzlaşma kültürünü oldukça geniş bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için mutluyum. Bu konuda bizi yüreklendiren genel başkana teşekkür ediyorum.

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları:

İlk iş birliği kararımızı CHP Genel Merkezi'nde yapmıştık. Bugün sonuçlandığını paylaşmak üzere İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir aradayız. Ben de hem CHP temsilcisi olan iki arkadaşımıza hem de İYİ Parti'deki iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman intiharın eşiğine de geldiler ama durum iyi. Biz yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimde ne yapacağız, muhtar belediye meclis üyesi, ilçe belediye başkanı, il belediye başkanı ve büyük şehir belediye başkanı seçeceğiz.

Haberin Devamı

Savaş tamtamları eşliğinde, kutuplaştırıcı, milleti birbirine düşüren; bu tür işbirliklerinin arkasında duran iki siyasi partinin de kurumsal sistemi içinde yöneticisi var, taraftarı var. Nasıl ki Cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partinin olduğu gibi. Biz bugüne kadar Cumhur ittifakının oluşturduğu iki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık. Ama bu işbirliğini iki siyasi partinin, diğer saydığım unsurlarını oluşturan ki Türk milletinin büyük bir bölümü bu… Onları yok farz etmek, yöneticiler açısından utanç vericidir. Sayın Kılıçdaroğlu da ben de iki partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık. Bu iş birliğinin milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

İŞTE MUTABAKATIN DETAYLARI

Anlaşmaya göre mutabık kalınan 27 ilin 16'sında CHP, 11 ilde İYİ Partili adaylar seçime katılacak. Gaziantep Büyükşehir'de İYİ Partili aday yarışacak. İstanbul'un Üsküdar ilçesi ise CHP'ye, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi ise İYİ Parti'ye bırakıldı. Ankara Etimesgut ile Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise CHP-İYİ Parti adayları ayrı ayrı seçime katılacak.

Haberin Devamı

İşte büyükşehirlerdeki adaylar:

Adana - CHP

Ankara - CHP

Antalya - CHP

Aydın - CHP

Balıkesir - İYİ PARTİ

Denizli - İYİ PARTİ

Eskişehir - CHP

Gaziantep - İYİ PARTİ

Hatay - CHP

İstanbul - CHP

İzmir - CHP

Kahramanmaraş - CHP

Kayseri - İYİ PARTİ

Kocaeli - İYİ PARTİ

Konya - İYİ PARTİ

Malatya - CHP

Manisa - İYİ PARTİ

Muğla - CHP

Sakarya - İYİ PARTİ

Samsun - İYİ PARTİ

Tekirdağ - CHP

Trabzon - İYİ PARTİ