Siyaset CHP'li Gürsel Tekin kurultay tarihini açıkladı
Paylaş
CHP'li Gürsel Tekin kurultay tarihini açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kurultay için tarih verdi. Tekin, "Partimizin şanına yakışır bir şekilde, 9 Eylül partimizin kuruluş yıldönümüdür. O gün de tesadüf pazar gününe denk geliyor. O gün bir kurultay yapılabilir" dedi.

Muharrem İnce Genel Başkanlık için imza toplarken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den olağanüstü kurultay açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Tekin şunları söyledi:

Bir seçim atlatılmış, partinin negatif enerjisinin kurultayda bertaraf etmesi lazım. Bunun için şu kadar imza toplandı, bu kadar imza toplandı adeta bir borsa niteliğinde böyle şeylerin doğru olamayacağına ama yeniden bir gözden geçirmenin de bir ihtiyaç olduğunu sayın genel başkanımızın da genel merkez yöneticilerinin de görmesi lazım. Öyle şu kadar imza toplandı, yok o kadar olmaz tartışmaları çok üzücü partiyi ve seçmeni rencide eden tartışmalardır, inşallah ivedilikle buralardan kurtulmalıyız. Önümüzde çok kritik bir seçim var. 30 büyükşehir var. 30 büyükşehirden 20 büyükşehrin alınması için her türlü zemin hazırdır. Sadece bir ortak akıl işleyecek, profesyonellik işleyecek, partide sevgi egemen olacak. Efendim o gider bu gelir çokta önemli değil. Bende görev yaptım oralarda. Şu anda kendimi daha iyi hissediyorum. 4 yıldırı genel merkezde yönetici değilim, hiçbir şeyim eksilmiş değil.

Haberin Devamı

"HİÇBİR ŞEY MALİYETSİZ OLMAZ"

Hiçbir şey maliyetsiz olmamalı. Başarıda başarısızlık da maliyetli olmalı. CHP’nin klasik geçmiş dönemlerdeki olduğu gibi sürekli lider değiştiren bir anlayıştan da vaz geçmesi lazım. Yapısal değişikliğe ihtiyaç var, yapısal değişikliğe… Bakın bunu kısmen uygulayan bir il başkanı olarak söylüyorum. Herkes bize soruyor, İstanbul’da nasıl oldu da böyle başarılı oldunuz? İstanbul’da ben ilk atandığımda ilk işim ne oldu biliyor musun? Genel merkeze gittim, genel merkezdekiler bana; “listeni getirdin mi” dediler. “Hayır” dedim. “Nasıl?” Dediler. Şu anda görev yapan il yöneticisi arkadaşlarım var dedim. Herkes şaşırdı. “Nasıl olmaz, onlar uzaydan gelmedi ya” dedim. Onlarla da, benim bir çok arkadaşımla da zaman zaman karşı karşıya gelmişiz. Siyasette ne mutlak karşı karşıya kalmak nede mutlak beraber olmak vardır. Siyasetin tabiatı bu. Böyle olunca ben dedim ki “arkadaşlarımla ben çalışmak istiyorum” geldim il yöneticisi arkadaşlarımla toplantı yaptım. Onlarda şaşırmıştı. Çünkü bu yöntem hiç denenmemiş. Dedim ki “arkadaşlar ben sizle çalışmak istiyorum”. Herkes şaşırdı.

Haberin Devamı

"O GÜN KURULTAY YAPILABİLİR"

Kimin kazanacağının önemi yok. Hatta mümkünse bu konuda bir uzlaşmayla, bu konuda da bize düşen görev varsa her türlü görevi de üstlenmek isteyen bir partili olarak söylüyorum; birbiriyle yarışan değil, kim kimi yenecek? Efendim böyle bir şey olmaz. Benim arkadaşımı yenmem beni asla tatmin etmez. Partimizin şanına yakışır bir şekilde, 9 Eylül partimizin kuruluş yıldönümüdür. O gün de tesadüf pazar gününe denk geliyor. O gün bir kurultay yapılabilir. Gerçekten CHP’nin tarihine yakışır görkemli, geçmiş hatalarından ders almış, arınmış, yeni bir yapı, yeni bir kadro, yeni bir anlayış, birbirini bütünleyen bir takım hareketiyle yola çıkmasını arzu edelim.