Siyaset CHP'li İnce: Kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı
Paylaş
CHP'li İnce: Kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın MİT-PKK görüşme kaydı ile ilgili açıklamalarının itiraf niteliğinde olduğunu belirterek, "Başbakanın kendi ifadesiyle kimin şerefsiz, kimin alçak olduğu ortadadır." dedi

Sayın Başbakan bu sözlerinden dolayı önce özür dilemeli ardından da istifa etmelidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, Başbakan Erdoğan’ın internete sızan MİT-PKK görüşme kaydı ile ilgili sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Görüşme kaydının AKP hükümetinin terörle yaptığı müzakere ve pazarlığı ortaya çıkarttığını belirten İnce, "Takke düştü kel göründü. Sayın Başbakan ne derse desin boşa kürek sallar. Çünkü AKP’nin terör örgütü ile pazarlık ve müzakere içinde olduğu artık ispatlanmıştır" dedi.

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Hakan Fidan’ın hatası olsa da onu harcamayız. Kolay kolay adam yemeyiz" dediğini, bu sözlerin itiraf olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

İnce, şunları kaydetti:

"Başbakan, bu görüşmeleri yalanlayamıyor ve itiraf ediyor. PKK ile AKP’nin işbirliği artık ortaya çıkmıştır. Burada bir hata varsa, o hatanın sahibi Hakan Fidan değil Başbakan Erdoğan’dır. Hakan Fidan kendi iradesiyle Oslo’ya gidip o görüşmeleri yapmamıştır. Başbakan’ın talimatıyla o görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca Fidan, görüşme kaydında çok net anlaşıldığı gibi Başbakan’ın özel temsilcisi olduğunu ve onun adına görüşmeyi yaptığın açıklıyor. Başbakan, ’görüşen hükümet değil devlettir’ bahanesinin arkasına saklanmasın. Devletin ilgili kurumlarının başındaki kişilere özel temsilcilik verip bizzat kendisini talimatla Oslo’ya gönderdiği açıktır. Erdoğan, bu olayı Fidan’ın üstüne atmasın. Yapılan terör örgütü ile pazarlıktır. Ayrıca, bir kamu görevlisinin PKK yöneticilerine CHP’yi şikayet etmesi kabul edilemez."

Haberin Devamı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı harcamak ya da harcamamanın Başbakan Erdoğan’ın kendi takdiri olduğunu ifade eden İnce, açıklamasında, "Ama bu millet Erdoğan’ı harcayacak. Çünkü, bu millet terör örgütü ile pazarlık yapanları, terör örgütü elebaşına ’Sayın’ diye hitap edenleri affetmez. Erdoğan ve AKP sözcüleri, bundan sonra hangi yüzle Anadolu’ya gidip milletin yüzüne bakacak" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE ÖZÜR DİLEMELİ SONRA İSTİFA ETMELİ"

Başbakan Erdoğan’ın referandum öncesi PKK ile görüşme yapıldığı iddialarıyla, "Bu hükümet hiçbir zaman terör örgütü ile masaya oturmamıştır, oturmaz. Eğer bunu ispat edemezseniz bu şerefsizliktir, alçaklıktır" sözlerini hatırlatan İnce şöyle devam etti:

"Şimdi ispat ortaya çıktı. Hükümetin, terör örgütü ile masaya oturduğu belgelendi. Başbakanın kendi ifadesiyle kimin şerefsiz, kimin alçak olduğu ortadadır. Sayın Başbakan bu sözlerinden dolayı önce özür dilemeli ardından da istifa etmelidir."

"Hakan Beyi harcamak ya da harcamamak kendi takdiridir" diyen İnce, "Ama bu millet Erdoğan’ı harcayacak. Çünkü, bu millet terör örgütü ile pazarlık yapanları, terör örgütünün ele başına ‘sayın’ diye hitap edenleri affetmez. Erdoğan ve AKP sözcüleri bundan sonra hangi yüzle Anadolu’ya gidip milletin yüzüne bakacaklar" dedi.

Haberin Devamı