Dünya CIA belgelerinde şok iddia: Adolf Hitler intihar etmedi

CIA belgelerinde şok iddia: Adolf Hitler intihar etmedi

Paylaş
CIA belgelerinde şok iddia: Adolf Hitler intihar etmedi

Venezuela’daki CIA ajanı 1955’te Hitler’in Güney Amerika’da olduğunu rapor etmiş. Fotoğrafını göndermiş

2’inci Dünya Savaşı’nın sonunda Almanya’ya giren müttefik ordularının ilk hedefi milyonlarca insanın katili, Nazi Almanyası diktatörü Adolf Hitler’i bulmaktı. Ancak Hitler’in 30 Nisan 1945’te intihar ettiği anlaşılmıştı.

AMERİKA'DA GÖRÜLMÜŞ


Yeni ortaya çıkan bir belgede ise Hitler’in sanılandan çok daha uzun yaşadığı iddia ediliyor. Amerikan istihbarat örgütünün (CIA) Venezuela’daki bir ajanı 3 Ekim 1955’te gönderdiği raporunda; Hitler’in Güney Amerika’da görüldüğünü yazıyor.

Hitler’in Kolombiya’da eski Alman SS subayı Philip Citroen ile çekilmiş fotoğrafını da raporuna ekleyen Cimelody-3 kod adlı CIA ajanı, öldüğü iddia edilen diktatörün son olarak Arjantin’e gittiği bilgisini veriyor.


ÜST DÜZEY NAZİLERLE ARJANTİN'E KAÇMIŞ


Cimelody-3 kod adlı ajanın, Alman SS subayı Citroen’den gizlice alarak CIA merkezine gönderdiği fotoğrafta, 1945’te intihar ettiği belirtilen Hitler’e benzeyen bir kişi görülüyor.

Fotoğrafın arkasında ‘1954 Kolombiya Adolf Schrittelmayor’ yazıyor. CIA belgeyi, gizlilik kararı kaldırılan Amerika’nın 35. Başkanı John F. Kennedy suikastına ilişkin 2800 belge arasında yayınladı.



Adolf Hitler’in kaçtığı ileri sürülen Arjantin, 2’nci Dünya Savaşı’nda Almanya yanlısı politika yürütmüş, öldüğü sanılan üst düzey Naziler yıllar sonra bu ülkede ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı