Bilim - Teknoloji Çift çekirdekli BlackBerry'ler çok yakında
Paylaş
Çift çekirdekli BlackBerry'ler çok yakında

BlackBerry son dönemdeki atılımını devam ettireceğe benziyor. Çift çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonlar çok uzakta değil. RIM'in gelecek planlarını yazımızda bulacaksınız

BlackBerry OS 6.0 ile önemli bir çıkış yapan ve yenilikçi yatırımlar yapan RIM'in son bombası hatırlanacağı gibi BlackBerry PlayBook isimli tablet bilgisayar olmuştu. QNX mimarisini taşıyan işletim sistemi sayesinde son derece hızlı olan ve enerjisini optimum oranda kullanan cihaz, görünen o ki BlackBerry'nin de geleceği olacak.

Haberin Devamı

Çift Çekirdekli Akıllı Telefonlar

CES 2011'de hiçbir yeni akıllı telefon tanıtmayan RIM, bu konudaki kararın arkasında ise çift çekirdekli işlemciler konusundaki çalışmaların sürüyor olmasına işaret ediyor. RIM CEO yardımcısı Mike Lazaridis yaptığı açıklamada bu konuya dikkat çekerek, çift çekirdekli akıllı telefonların da BlackBerry adını taşıyacağını belirtiyor.

QNX mimarisinin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Lazaridis, çok çekirdekli akıllı telefonların da bu kurgu üzerinde çalışacağını ve tabletler ile akıllı telefonların ortak bir paydada bütünleşeceğini belirtiyor.

Açıklamalara bakılırsa süper güçlü BlackBerry telefonları görmek için pek de fazla beklemeyeceğiz. En azından, MWC 2011'de çift çekirdekli bir BlackBerry görmemiz olası.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.