Dünya Çileklere iğne koyuyordu, mahkemeye çıkarıldı!

Çileklere iğne koyuyordu, mahkemeye çıkarıldı!

Paylaş
Çileklere iğne koyuyordu, mahkemeye çıkarıldı!

Avustralya'da başta çilekler olmak üzere meyvelerden çıkan iğnelerle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan kadın mahkemeye çıktı

Avustralya polisi yaptığı açıklamada 50 yaşındaki My Ut Trinh adlı kadının, meyve çiftliğinde çalıştığını ve soruşturma kapsamında gözaltına alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Bazı meyve sepetlerinde DNA'sı bulunan Trinh'in mahkemede, iş yerindeki bir anlaşmazlıktan dolayı 'kin ve intikam' duygularıyla hareket ettiğini açıkladığı belirtildi.

Eylül ayında önce Queensland'de ardından altı eyalette daha süpermarketlerde satılan çileklerden iğne çıkmıştı. Daha sonra muz ve elma gibi meyvelerden de iğne çıktığı görülmüş, bir kişi içinde iğne olan çilek yemesinin ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Çileklerde çıkan iğnelerin üzerine, marketler kimi meyveleri raflardan çekmek, çiftçiler ise meyvelerini atmak zorunda kalmıştı.

Eyalette yılda ortalama 6-15 bin ton çilek üretiyor. Queensland'de çilek sektörünün 160 milyon Avustralya doları tutarında bir büyüklüğü var.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, meyvelere dikiş iğnesi koyan kişilerin 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

AA