Spor Çileli maraton 'dopingli' çıktı!

Çileli maraton 'dopingli' çıktı!

Paylaş
Çileli maraton 'dopingli' çıktı!

İstanbul'da geçen 17 Kasım'da koşulan '35. Vodafone İstanbul Maratonu' kapatılan yollar yüzünden trafiği kabusa çevirmiş ve binlerce kişinin aynı anda üzerinden geçmesi nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde tehlike yaratmıştı. Şimdi de maratonu birinci tamamlayan atletin dopingli olduğu ortaya çıktı

Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich’in A numunesinde yasaklı madde tespit edildiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin, "Profesyonel sporcular için uygulanan doping testinde biz Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’yle çalışıyoruz ve numuneleri de onlara teslim ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 100 BİN TL

Organizasyonda dereceye giren sporculara verilen para ödülleri konusuna da açıklık getiren Ertekin, "Biz zaten bu ödemeleri yapmak için doping testi sonuçlarını bekliyoruz. Normalde dün ödemelerini yapacaktık. Ancak bu doping haberi gelince, sadece Kiprotich’in değil, erkekler kategorisindeki diğer sporcuların da ödemesini durdurduk. Çünkü bu durum kesinliğe kavuştuğunda, sıralama yeniden oluşacak ve biz de ödemeleri buna göre gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 35. Vodafone Avrasya Maratonu’nda, birinciye 50 bin dolar (100 bin TL), ikinciye 25 bin dolar, üçüncüye 15 bin dolar, dördüncüye 10 bin dolar ve beşinciye de 8 bin dolar ödül verilecek. (AA)

Haberin Devamı