Türkiye (Son Dakika) Çimentoda boğuluyorlardı!

Çimentoda boğuluyorlardı!

Paylaş
Çimentoda boğuluyorlardı!

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde çimento fabrikasının boşaltılan silosuna temizlik için giren 5 işçi, siloda biriken çimentonun dökülüp giriş kapağını kapatması sonucu boğulma tehlikesi geçirdi

Kestel İlçesi’nde bulunan ve Marmara Bölgesi’nin en büyük çimento fabrikalarından biri olan Bursa Çimento’da bugün öğleden sonra meydana gelen iş kazası, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İddiaya göre, boşaltılan 10 bin ton kapasiteli siloda temizlik yapmak isteyen taşeron firma çalışanlarından Yunus Özviran, Hasan Yük, Savaş Akgün, Mehmet Ali Güleryüz ve Yücel Koç, alt kapağından siloya girdiler.

Haberin Devamı

İşçiler temizlik çalışmasını sürdürürken, silonun çevresinde biriken yaklaşık 7 ton çimento dökülüp, çalışanların hava almasını da sağlayan kapağın kapanmasına neden oldu. Dizlerine kadar çimento yığını içinde kalan işçiler, panik içerisinde telefonla çalıştıkları taşeron şirketin yöneticilerini aradılar. Bunun üzerine itfaiye ve sivil savunma ile 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi.

Kısa sürede olay yerine gelen kurtarma ekipleri silo içerisinde kalan işçileri çıkarttı. Sağlık durumları iyi olan işçiler, ambulanslarla yakında bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldılar. Bazı yaralıların sedyede cep telefonu ile yakınlarına haber vermesi dikkat çekti.

FABRİKADAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Kazayla ilgili olarak Bursa Çimento fabrikası da yazılı açıklama yaptı. Kazanın silo temizliği sırasında cidara yapışmış bir miktar çimentonun zemine doğru kayarak havalandırma işlemeni de gören girişin kapanmasına neden olduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi.

"Çalışanlar cep telefonuyla 112 acil servisi ve fabrikamız yetkililerini arayarak haber vermişler. Akabinde de fabrikamız yetkilileri olaya müdahale etmiştir. Menhol temizlenmiş, silo içerisine fabrika ekibimiz girerek içeride bulunan ve dizlerinin altına kadar çimento içinde kalan temizlik firması çalışanlarını dışarıya çıkarmışlardır.

Emniyet teşkilatı, arama kurtarma, itfaiye ve acil servis ekipleriyle birlikte bütün ilgililer fabrikamıza gelerek bizlere yardımcı olmuşlardır. Mevcut durumda silo içerisinden çıkartılan müteahhit temizlik ekibine ait kişiler hastaneye ambulanslarla sevk edilmişlerdir. İlk müdahaleleri yapılmış ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır."

Kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.

DHA