Gündem Çin'in konuştuğu Türk, Murat Telek'ten açıklama: İyilik bizim özümüzde var

Çin'in konuştuğu Türk, Murat Telek'ten açıklama: İyilik bizim özümüzde var

Paylaş
Çin'in konuştuğu Türk, Murat Telek'ten açıklama: İyilik bizim özümüzde var

Çin'de bir televizyon programında yapılan sosyal deney duygusal anlara sahne olmuş, restorandan atılmak istenen evsize, orada bulunan Türk müşteri Murat Telek sahip çıkmıştı. Bu görüntülerle sosyal medyayı sallayan Murat Telek konuştu

Çin'de bir restorandaki sosyal deneyden habersiz şekilde, kendisine kötü davranılan bir kişiye masasına davet ederek sahip çıkmasıyla sosyal medyanın gündemine oturan Murat Telek konuştu.

Haberin Devamı

"İYİLİK BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR"

2002'den beri Çin'de yaşayan ve Şanghay'daki bir Türk şirketinde müdür olan Telek, olayın aslında Temmuz 2014'te yaşandığını belirterek şunları dile getirdi: "2015'te Çin'de yayımlandı. Şimdi yeniden Türkiye'de nasıl fark edildi bilmiyorum ama ülkemdeki insanlardan çok mesaj geldi. Adamı kovarak onurunu kıracaklardı. Ben de müdahale ettim. Benim verdiğim tepki az bile. Biz Türkler yardımsever insanlarız. Başka bir Türk olsa da benzer tepki verirdi. İyilik bizim özümüzde var. Çinliler de yumuşak huylu insanlar ama bize göre şehirdeki yabancı insanlara daha uzak durabiliyorlar." (Sabah)