Türkiye (Son Dakika) Çocuğu doğunca yakalandı

Çocuğu doğunca yakalandı

Paylaş
Çocuğu doğunca yakalandı

Gıyabında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan adam 18 yıl polisten kaçtı ama çocuğu dünyaya gelince yakalandı

Adana'da 12 yıl önce işlediği cinayetten sonra kaçan ve gıyabında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan 45 yaşındaki Ahmet İsi, birkaç ay önce dünyaya gelen bebeğinin doğum kaydından izini bulan polislerce dün Şanlıurfa’da yakalandı.

Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Tuzla Beldesi’nde 22 Aralık 2000 tarihinde arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada Ahmet İsi, hem akrabası hem komşusu Tayfun Safkan’ı tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan ve bir türlü yakalanamayan Ahmet İsi, Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada gıyabında 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kesinleşmiş hapis cezasının ardından polis tarafından her yerde aranan Ahmet İsi’ye 12 yıl boyunca ulaşılamadı.

Cinayet hükümlüsü Ahmet İsi’nin hem Adana hem de Şanlıurfalı olması nedeniyle bu ilde yoğunlaştırılan aramalarda da yıllarca bir türlü izine rastlanamadı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son olarak kentteki doğum kayıtlarını incelerken birkaç ay önce dünyaya gelen erkek bebeğin baba adanın Ahmet İsi olduğunu belirledi. Nüfus kayıtlarında bu bebeğin bilgilerinin aranan Ahmet İsi’nin oğlu olduğunu saptayan polis, firarinin Şanlıurfa kent merkezinde Hayati Harrane Mahallesi’ndeki adresine dün gece baskın yaptı. Polisleri görünce ayakkabısını bile giyemeden kaçmaya başlayan Ahmet İsi, kısa süren kovalamaca sonunda yakalandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Ahmet İsi, işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edildi.

ŞANLIURFA, (DHA)

Haberin Devamı