Eğitim - Kariyer Çocuklar için bilişimle üretim

Çocuklar için bilişimle üretim

Paylaş
Çocuklar için bilişimle üretim

Bilgisayar ve benzeri cihazlar, bizler için günlük işlerimizde kullandığımız araçlarken, çocuklar açısından en önemli üretim aracı haline gelmek üzere. Çoçukların bilişimle üretim yapması için de gerekli eğitimin verilmesi gerekiyor

Çocuklar, bugün bizim bilmediğimiz ve duymadığımız mesleklerle uğraşacak. Çocukların ellerindeki cihazlarda hazır bulunan yazılımları eğlence amaçlı kullanmanın ötesinde sorun çözmek üzere bilgi ve beceri kazanmaları gelecekleri için büyük önem taşıyor. Bilişim Garajı da 5-16 yaş arası nesillere ‘üretim odaklı bilişim becerileri’ kazandırmak amacıyla 2012 yılında Gazi Üniversitesi Teknopark bünyesinde bir grup akademisyen tarafından hizmete açıldı. Teknopark’ta kurulu bulunan İnova Akademi’nin online platformu olan Bilişim Garajı, www.bilisimgarajı.com adresinde hizmet veriyor. Bilişim Garajı Kurucusu eğitim bilimci Prof. Dr. Seluk Özdemir ve Bilişim Garajı Genel Müdürü Zerrin Topal ile bir araya gelerek, bilişimle üretimi ve projelerini konuştuk. Prof. Dr. Selçuk Özdemir, online platformda çocukların her zaman ve her yerden kolaylıkla erişebileceği bilgisayar kodlama, üç boyutlu tasarım ve üretim, akıllı cihaz tasarımı ve kodlama, mobil cihaz kodlama ve girişimcilik alanlarında içeriğin bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"YIKICI İNOVASYON DÖNEMİ"

22 yaşında üniversiteyi bitirip, 60 yaşına kadar aynı işi yapıp emekli olma döneminin bittiğini söyleyen Prof. Dr. Özdemir, “Bu çağa ‘yıkıcı inovasyonlar dönemi’ deniyor, bir sabah uyandığımızda birileri sizin yıllardır kendinizi yetiştirdiğiniz tüm becerileri yerine getiren bir yazılım, cihaz, robot geliştirip sizi işlevsiz’ duruma düşürebilir. Çocuklarımızın işlevsiz olmasını istemiyorsak, bilişimle üretebilecek, teknolojik yetiler kazandıracak bir eğitim vermeliyiz” dedi.

BETT'E İLK KEZ KATILACAK

Bilişim Garajı, her yıl Londra’da düzenlenen eğitim ve teknoloji fuarı BETT’e ilk kez katılacak. Türkiye’de elde ettikleri başarıyı dünyaya taşımak istediklerini vurgulayan Bilişim Garajı Genel Müdürü Zerrin Topal şunları söyledi: “Bugüne kadar 100 bini aşkın çocukla çalıştık. 3 bin öğretmenimizi eğittik. Bilişimle üretmeyi teşvik eden modelimizi, Türkiye’nin katma değeri olarak yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz. BETT bu nedenle bizim için önemli.”

Haberin Devamı