-Sandviç ekmeğinin içinde peynir çeşitleri, haşlanmış et, tavuk, balık, domates, salata veya tatlı yeşil/kırmızı biber dilimleri ile farklı tatlar oluşturun.
-Tam buğday unundan yapılmış tahıl katkılı ekmekleri tüketmeye alıştırın.
-Su beslenme çantasında mutlaka olmalı ve su tüketimine alışkanlık kazandırılmalıdır.
-Beslenme çantasında her gün bir meyve bulunmalıdır.
-Salam, sosis, sucuk vb. hazır besinlere yer verilmemesi idealdir.
-Kek, çikolata ve hazır bisküvileri daha az tükettirin, bunların yerine taze veya kurutulmuş meyveleri tercih edin.
-Patates, pirinç gibi besinlerin yer almaması daha uygundur. Bu tür besinlerin oda sıcaklığında bekletilmesi sağlıklı değildir.