Gündem Cübbeli Ahmet Hoca: İbn-i Sina ve Farabi kafirdir

Cübbeli Ahmet Hoca: İbn-i Sina ve Farabi kafirdir

Paylaş
Cübbeli Ahmet Hoca: İbn-i Sina ve Farabi kafirdir

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Müslüman bilim adamları İbn-i Sina ve Farabi'nin kafir olduğunu iddia etti. Cübbeli "İşi akla dayattığı için kafayı yemişler" dedi

Cübbeli Ahmet Hoca verdiği vaazda “Gökleri Allah’ın yok etmesini mümkün görmüyorlar. Kuranda ‘Allah her şeye kadirdir’ diye ayet var. İbn-i Sina, Farabi cahil değil, allame cihan, kuranı mı bilmeyecek? Akıl süzgecinden geçiriyor. İşi akla dayattığı için kafayı yemişler" diye konuştu.


"BU NE DEMEK? ALLAH'IN GÜCÜ YETMEZ DEMEK"



Cübbeli Ahmet "Gezegenlerdeki düzenin, uzaydaki hareketlerin binlerce yıldır şaşmayan, değişmeyen sistemin bozulmasını mümkün görmüyorlar. Bu ne demek? Allah’ın buna gücü yetmez demek. Bunu Allah böyle ayarlamadı, kendi kendine var oldu demek. Çünkü birisi yaptığına inanırsan, yapanın bozacağına da inanırsın. Bu bozulmaz dediğin anda yapan yok demektir" diye ekledi.

FARABİ'NİN İBN-İ SİNA'NIN KAFİR SAYILDIĞI NOKTA NE?



"Farabi'leri, İbn-i Sina'ları, İmam Gazali'nin kafir saydığı nokta ne?” diye soran Cübbeli Ahmet“Kıdem-i Alem. Yani evveli yoksa bu alemin, sonradan yok olması da imkansızdır. Bir şeyin evveli yoksa o kendi kendine var demektir. İslam’a göre kendi kendine var olan tek şey Allah’tır" ifadelerini kullandı.





'SORSAN İBN'İ SİNA ÇOK MÜSLÜMAN ÇOK MÜBAREK'



Cübbeli Ahmet ayrıca yayınladığı "İbn-i Sina'ları Müslüman sayana şaşılır, kamil Müslüman sayana daha şaşılacak durumdadır" başlıklı videosunda "Şuanda İbn-i Sina'yı, Farabi'yi Müslüman bilenler çoğunluktur. Ancak İmam Gazali'yi bilen bu işi biliyor. Bazı Müslüman geçinenler, İlahiyat'ta görevli profesörlerin çoğuna sorsan İbn-i Sina çok Müslüman ve mübarek. Çünkü kafaları uyuyor. Akıl ve mantık ya... Süzgeçten geçiriyor ya bunlar, elekten geçerken kendileri yukarıda eleğin üstünde takılıyorlar aşağıya geçemiyorlar” dedi.

İBN-İ SİNA KİMDİR?



Buhara yakınlarındaki Afşana köyünde (Özbekistan) Hicri 370 (M.S 980) yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde (İran) 427 Hicri (Miladi 1037) tarihinde hayatını kaybetmiş Türk bilim adamıdır. Tıp ve Felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. Batılılarca, Orta Çağ Modern Biliminin kurucusu,hekimlerin önderi olarak bilinir ve "Büyük Üstad" ismi ile tanınır. Tıp alanında yedi asır boyunca temel kaynak eser olarak süre gelen El-Kanun fi't-Tıb (Tıbbın Kanunu) adlı kitabı ile ünlenmiş ve bu kitap Avrupa üniversitelerinde 17. asrın ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutulmuştur.

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. Değişik konular üzerine 240'ı günümüze gelen 450 kadar makale yazdı. Elimizdeki yazıların 150 tanesi felsefe 40 tanesi de tıp üzerinedir. Eserlerinin en ünlüleri felsefe ve fen konularını içeren çok geniş bir çalışma olan Kitabü'ş-Şifa (İyileşme Kitabı) ile El-Kanun fi't-Tıb'dır (Tıbbın Kanunu). Bu iki eser ortaçağ üniversitelerinde okutulmuştur.

FARABİ KİMDİR?



Farabi Abū Nasr Muhammad al-Fārāb, 14 Aralık 950 ile 12 Ocak 951 arası Şam'da yaşamıştır. ve 13. yüzyıllar arasındaki İslam'ın Altın Çağı'nda yaşamış ünlü filozof ve bilim adamı. Aynı zamanda gökbilimci, mantıkçı ve müzisyendir. Bazı kaynklara göre Türk bazı kaynaklara göre ise Fars kökenlidir. Yorumları ve incelemeleri sayesinde Farabi ortaçağ islam aydınları arasında Muallim-i Sânî ya da Hace-i Sâni (İkinci Üstad) olarak bilinir. Hace-i Evvel (Birinci Üstad) ise Yunan filozof Aristo'dur.

Kaynak: Vikipedi