Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlik tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok." ifadelerini kullandı

Bedelli askerlik için Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayındaki sözleri sonrası milyonlarca kişi yaşadığı heyecanı sosyal medyadan dile getirmişti. Yapılan röportaj sırasında "Bedelli askerlik gündeminizde var mı?" sorusuna Başbakan Binali Yıldırım; "Bedelli askerlik konusuna müspet bakıyorum, değerlendirilebilir." yanıtını vermişti.

Bu açıklamadan sonra Başbakan Yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Fikri Işık; "Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasından sonra gerekli adımlar atılacak" mesajını vermişti.

Bedelli askerlik konusunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal dün canlı yayında yaptığı açıklamada bedelli askerlik konusunda "Adalet ve Kalkınma Partisi olarak gündemimizde bedelli askerlik yok. Başbakan'ın yaptığı açıklama kendi görüşüdür." demişti.

Tüm bu tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan noktayı koydu:

"Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok."