Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü'nün adını anmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü'nün adını anmadı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü'nün adını anmadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nin ikiye bölüneceğini açıkladı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ismini anmayacağını belirten Erdoğan, “Bugün 25’inci vefat yıldönümü olan 8’inci Cumhurbaşkanımız siyaset ve millet adamı Turgut Özal’ı rahmetle yad ediyoruz. İsmini vermeyeceğim, oradaki üniversitenin öğrenci sayısı fazla, onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi’ni kuracağız” dedi.



CHP'DEN SERT TEPKİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erdoğan’a sert tepki gösterdi. Ağbaba, “Bu bir dil sürçmesi değil, bu ülkenin kuruluşuna, rejimine bakışını gösterir. Malatyalılar hemşehrileri olan İnönü’yü de Özal’ı da her zaman övünçle sahiplenmekte, rahmetle anmaktadır” diye konuştu.


SİZ TERÖRİSTLERİN PARKASINI GİYERSİNİZ


CHP lideri Kılıçdaroğlu geçen hafta Hatay’a yapacağı ziyaretle ilgili kendisine “Postal ve parka gönderelim” diyen Erdoğan’a, “Parka ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum” karşılığını vermişti. Erdoğan dün “Nihayet 40 yılda doğru bir söz etti. Biz de ona diyoruz zaten; siz teröristlerin giydiği postalı ve parkayı giyersiniz, biz Mehmetçiğin postalını ve parkasını giyeriz, aramızdaki fark bu” dedi.