Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem İnce'ye sert çıktı
Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem İnce'ye sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da halka seslendi. Erdoğan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye sert çıktı, "Sen daha çırak bile olamadın. Biz 40 yıldır siyaset meydanındayız. Biz çıraklığımızı Belediye Başkanlığında yaptık" dedi. Erdoğan yarın Kanal D-CNN Türk ortak yayınında bugüne kadar anlatmadığı şeyleri anlatacağını söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

Ben buradan Avrupa'ya sesleniyorum. Batılı kardeşlerim yarın oylama başlıyor. Aman ha sıkı durun Avrupa'da da sandıkları patlatın. Sizin oradan vereceğiniz sinyal Türkiye'deki kardeşlerinizin oylarıyla bütünleşecek.

Bir taraftan diyor ki (Muharrem İnce) İmam hatip mezunu Cumhurbaşkanı olmuş. Sana kim olma dedi? Sen daha çırak bile olamadın. Biz 40 yıldır siyaset meydanındayız. Biz çıraklığımızı Belediye Başkanlığında yaptık. geldik Çöp dağlarını kaldırdık, hava kirliliğini kaldırdık. Küvetlere su dolduruyorduk çünkü sular akmıyordu. Bunları yaşadık. Fakat bunları ortadan biz kaldırdık. CHP kirliliktir CHP susuzluktur CHP çöp dağıdır. İstanbul'un Ümraniye'sinde çöp dağı patladı. CHP vardı. 39 kardeşimiz orada öldü. Ama şimdi size müjde veriyorum. Muğla stadını Millet bahçesine dönüştüreceğiz.

Haberin Devamı

Artık bu seçimlerde gelin AK Parti'ye buradan 2 Milletvekili bize yetmez. Buradan CHP'ye bir ders verelim. Gece gündüz demeden liseli üniversiteli arkadaşlarınıza ulaşacaksınız. Durmak yok yola devam.

"BUGÜN SİZE FARKLI BİR PROJEYLE GELDİM"

Biz seçim meydanlarında yaptıklarımızı anlatıyoruz. Yeni projeleri anlatıyoruz. 2023 hedeflerimizi anlatıyoruz. Ötekiler ne anlatıyor? Onlar sadece yıkmayı anlatıyorlar. Bugün size farklı bir projeyle geldim. Bugün anlatacaklarımı şu ana kadar anlatmadım ama detaylarını yarın Kanal D-CNN Türk ortak yayınında anlatacağım. Bunların kafalarında samimi bir proje yok. Gerçi haksızlık etmeyelim daha yola çıkarken açıkladıkları proje var o da Türkiye'yi eski günlerine döndürme projesidir. Bay Kemal ikide bir tek adam diyor. Türkiye'de tek adam varsa o sensin. Parlamento içinden kendi adamlarını kovuyorsun.

Bunlar bir de kendi ağızlarından dinleyelim. (Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener'in videolarını izletti)

Ben sizlere daha ne anlatayım? Birbirlerinden farkı var mı?

"BUNLARIN KALPLERİ MÜHÜRLÜ"

AK Parti Türkiye'de 284 bin yeni derslik yaptı siz onları da yıkacak mısınız? Bay Kemal diyor ki atama bekleyen öğretmenlerin atamasını yapacağım. Biz atadık, atıyoruz. Bunların kalpleri mühürlü. AK Parti Türkiye'de 131 yeni üniversite açtı. 69 milyon kişiye geniş bant internet hizmeti sağladı onları da kesecek misiniz? AK Parti 817 bin yeni konut yaptı onları da yıkacak mısınız? AK Parti 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptı. AK Parti yüksek hızlı tren hatları yaptı siz yeniden kara trene mi döneceksiniz? AK Parti sadece 6 ilde kullanılan doğal gazı 78 ile çıkardı. 3 tane kaldı hallediyoruz. Evleri yeniden kömür sobasına mı mahkum edeceksiniz. 5 milyon hektar alanı ağaçlandırdık kökünden sökecek misiniz? AK Parti yaklaşık 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira tasarruf teşvik fonu ödemesi yaptı. Siz bunları geri mi alacaksınız? Emeklilerin maaşlarını 4 katına çıkardı yeniden eski seviyelerine mi indireceksiniz?

Haberin Devamı

"ONLAR YIKAR BİZ YAPARIZ"

Terör örgütü liderini cezaevinde ziyaret eden adamdan ne beklersin? Ankara'dan İstanbul'a beraber yürüdüler. AK Parti Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında Suriye'de 4 bin kilometre alanı güvenli hale getirip sığınmacıların dönüşlerini sağlamaya başladı. Geri iade mi edeceksiniz? Ülkemizin geleceğini bunlara bırakmayacaksınız değil mi? CHP'nin adayı ve öteki adaylar neleri yıkacaklarıyla uğraşadursunlar biz yaptıklarımızı anlatalım. Biz 19 katrilyonluk yatırım yaptık Muğla'ya. Onlar yıkar biz yaparız.

Haberin Devamı

"BAY MUHARREM BUNLAR SENİN İŞİN DEĞİL"

Muğla'ya 16 yılda 354 km bölünmüş yol ilave ettik. 33 adet köprü yaptık. Yeni havalimanlarının yanısıra mevcut havalimanlarımızı da genişletiyoruz. İş bilenin kılıç kuşananın. Bay Muharrem bunlar senin işin değil. Bu ustalık ister. Bu ülkenin çıraklarla kaybedecek vakti yok. Bugüne kadar Muğla'da 6 baraj 2 göleti hizmete aldık. Yapımız devam eden 11 sulama tesisimiz tamamlandığında 139 bin dekar araziyi suyla buluşturacağız. Çiftçilerimize Muğla'da 1,3 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Bay Kemal yalan söylüyor.

Muğla 24 Haziran'da tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Gençler 24 Haziran'a kadar bu anlattıklarımızı bunları bilmeyen genç arkadaşlarımıza anlatın. Bizim tek derdimiz Türkiye'yi büyütmek.

"YAZIKLAR OLSUN"

Yerli milli otomobile karşı çıkmakla bu ülkeye Cumhurbaşkanı olunur mu? Girmiş BMW'yi gezmiş. Sen gel de bu ülkede neler yapılıyor sen ona bak. Helikopterimizi yapıyoruz, ATAK helikopteri. Teröristlere oraları mezar yapıyoruz. Çıkmış bir tanesi diyor ki 'Parçaları dışarıdan geliyor' Yazıklar olsun. Bizim SİHA'larımızın yüzde 96'sı yerli. Biz bunları alamıyorduk. Ama şimdi biz yapıyoruz.

Haberin Devamı

"TAYYİP ERDOĞAN BAŞKOMUTAN"

Bay Kemal Özgür Suriye Ordusuna terörist diyor. Yazıklar olsun. Afrin komutanına apoletlerini sökeceğim dedi. Senin zaten geleceğin falan yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Neymiş? Biz bir iftar sofrasına katıldık. İkinci ordu orada ikinci ordunun komutanı Metin paşa. Peki Tayyip Erdoğan kim? Başkomutan. Bay Muharrem sen nesin? Çırak bile değilsin dur bakalım. Konuşma yapıyorum alkışlanacak yerde alkışlıyor. Metin paşa parti toplantısına katılmıyor. Belki öğrenmiş olur bu konuşmamdan sonra.

Şehirlerimizi illet bahçeleriyle yaşanabilir hale getireceğiz. Tüm enerji kaynaklarımızı harekete geçireceğiz. Bu yıl 40 milyon turist bekliyoruz. Her alanda Türkiye'yi şahlandırmakta kararlıyız. Biz ancak birliğimize beraberliğimize sahip çıkarız.