Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu

Diyarbakır'da Ziraat Gençlik Festivali kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlama vuruşunu yaptığı 'Şöhretler Karması' maçı Diyarbakır Stadyumu'nda oynandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, forma giyeceği maçtan önce bir konuşma yaptı. Erdoğan açıklamasında "Diyarbakır tarihi boyunca öncü olmuş, gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbekir, sana acıdan, kandan ve göz yaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın?" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından sahaya inerek Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak ‘Şöhretler Karması’ maçının başlama vuruşunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçtan önce yaptığı açıklamadan satır başları:

Haberin Devamı

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Diyarbakır Gençlik Festivali ülkemiz içim hayırlı olsun. Bu festivalde emeği geçen herkes tebrik ediyorum.

Bizim Diyarbakır'la olan muhabbetimiz ortadadır. Biz Diyarbakır'ı istismar değil, imar etmek istiyoruz. Konu Diyarbakırlı gençlerimiz olduğu zaman en iyisi için çabalıyoruz. Bu gençlik umudumuz, ümidimiz, her şeyimizdir.

"KILICINIZ KESKİN OLACAK Kİ..."

Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki düşmanlarınıza karşı kendinizi savunabilesiniz. Kaleminiz keskin olacak ki eğitimle, öğretimle ilerleyebilesiniz. Sınırlarımız içinde başaramadıklarını sınırlarımız dışında gerçekleştirmeye çalıştılar. Beceremediler. Diyarbakırlılar onlara en iyi cevabı verdi.

Haberin Devamı

Devletimize sahip çıkacağız, birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Başka bir yol ve vatan arayanlar, geçmişte de gördüğümüz gibi her şeyini kaybediyor. Bölücülük diliyle konuşanların tek derdi rantı kaybetme korkusudur.

"ADI VE İDDİALARI NE OLURSA OLSUN..."

Bundan birkaç yıl önce kimi şehirlerimizde, bazı mahallelerde çukurlar kazarak ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler. Biz de bu abideleri diktik. Onlar çukur kazdılar, biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı. Sınırlarımız içinde başaramadıklarını dışarıda yapmaya çalıştılar. Ona da izin vermedik. Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet edilemez. Adı ve iddiaları ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve islam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Dinimizin değerlerini istismar ederek, Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Süryani'siyle, Arap'ıyla, Balkan veya Kafkas göçmeniyle vatandaşımızın tek bir devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Haberin Devamı

Buradan tüm Diyarbakır'a sesleniyorum: Bu ülkede etnik ayrım yapan karşısında önce bizi bulur. Bu bölgede herhangi bir kişiye inancı ve yaşayışı hakkında baskı yapan karşısında bizi bulur.

22 BİN DAVETİYE TÜKENDİ

Diyarbakır'da yapılan etkinlik için stadyum içerisinde dev sahne kuruldu. Konser etkinliğinin de düzenleneceği stadyumda yapılacak etkinlik için hazırlanan 22 bin ücretsiz davetiyenin tamamına yakınının tükendiği, kalan bölümler ise güvenlik güçleri ve kent dışından gelen protokol üyelerine ayrılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a gelişi nedeniyle kentin birçok bölgesi süslendi, renkli görüntüler oluştu.