Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere silah veren acısını çeker

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere silah veren acısını çeker

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlere silah veren acısını çeker

BM Genel Genel Kurulu’na seslenen Erdoğan, “FETÖ’nün başı şu anda ABD, Pensilvanya’dadır. Buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir. Tüm dünya ülkelerini, FETÖ’ye karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum” dedi

HAKAN ÇELİK

Haberin Devamı

'BM ZULÜMLERE SEYİRCİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap etti. BM’nin, insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığını belirten Erdoğan, “BM Güvenlik Konseyi, veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür. Her fırsatta BM’nin yapısında ve işleyişinde kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini söylüyoruz. ’Dünya 5’ten büyüktür’ derken de insanlığın ortak vicdanının sesi olduğumuza inanıyoruz. Gelin BM’yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim” dedi.

‘TÜRKİYE'YE DESTEK VERİN’

Türkiye’nin 3.5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyondan fazla sığınmacıya 32 milyar dolar harcadığını hatırlatan Erdoğan “Avrupa başta olmak üzere dünyanın büyük bir mülteci akınına uğramasının önüne geçen Türkiye’ye daha fazla destek verilmesini bekliyoruz” diye konuştu. FETÖ konusunda da uyarılarda bulanan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “FETÖ’nün başı şu anda ABD’de, Pensilvanya’dadır. 400 dönümlük arazide yaşamakta, buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir. FETÖ’nün, ABD’nin 27 eyaletinde, sadece charter okullar aracılığıyla devlet bütçesinden yılda aldığı para 763 milyon dolardır. Buradan tüm dünya ülkelerini, FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum.”

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERE SİLAH VEREN ACISINI ÇEKER

Erdoğan, "Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce TIR ve binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını çekecektir." şeklinde konuştu.

AYAKÜSTÜ SOHBET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel kurulu’na hitabı öncesinde ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi. El sıkıştıktan sonra bir süre sohbet eden Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Trump’a da eşi Melania Trump eşlik etti. Bu anlara ait fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan, Rahip Brunson krizi yüzünden sert eleştiriler yönelttiği Trump ile baş başa görüşme konusunda iki tarafın da talebinin olmadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı