Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'da önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'nda AK Parti Erzurum Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin Erzurum belediye başkan adaylarını açıkladı

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesi darbecilerle anlaşıp Bakırköy Belediyesi'ne gitti Bay Kemal. Sen korkaksın, korkak. Diktatörler zafer anıtı dikemez. Onun için biz hep darbelere karşı durduk. Dünyanın neresinde bir darbe varsa darbeci varsa biz onların karşısındayız. İşte Mısır'da Mursi'ye darbe yaptılar, biz karşısında durduk. O günden bugüne darbeyi yapanlarla bir kere görüşmedik. Şimdi Venezuela'da böyle bir girişim var yine karşısındayız. Bay Kemal onlarla beraber, biz darbecilerle birlikte olmayacağız.

İLLET İTTİFAKI

Erzurum'da Cumhur İttifakı'nın karşısında millilikten uzak bir ittifak var. Bahçeli'nin dediği gibi zillet ittifakı. Biz de illet ittifakı diyoruz. Bu illet ittifakına 31 Mart'ta gereken cevabı vermeye hazır mıyız?

Haberin Devamı

"BİZ ERZURUM'U ÇOK SEVDİK"

Aday tanıtım toplantısının Erzurum için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2004'ten beri belediyelerimizde görev yaparak Erzurum'da hizmet etmiş her kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum. Erzurum'un bu seçimlerde de hizmet siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum. Biz Erzurum'u çok sevdik, Erzurum da bizi çok sevdi. Ayrılamadık birbirimizden, ayrılmayacağız inşallah. Allah hem bu dünyada hem de ebedi alemde bizi birlikte aşiretsin.

Geçtiğimiz 16 yılda getirdiğimiz hizmetler cumhuriyet tarihince yapılan hizmetlerin 5-10 kat fazladır. Son 16 yılda Erzurum'a 23.5 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 418 adet yeni derslik kazandırdık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açıköğretim fakültesi kurduk. Yüksek öğrenim öğrencileri için 13 bin 776 yatak kapasiteli yurt binası inşa ettik. Artık baskette de Erzurum çok daha farklı şekilde ileri ileri gidecek.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Şimdi size bir müjde veriyorum. Daha önce farklı bir şekilde düşünülen ama şimdi 1200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi’ni şehir merkezimize kazandırıyoruz.

"ÖYLE DİYİSEN DE GARDAŞ YA ÖYLE DEĞİLSE..."

Emekli ve gazilerimiz için 5 bin toplu konut inşa edeceğiz. Erzurum’a 5 adet baraj, 13 adet gölet inşa ettik. Erzurum’daki çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Şimdi seçim döneminde birileri gelecek size sürekli hizmet getirilmediğini söyleyecek ama siz onlara Erzurumluların diliyle söyleyeyim şu cevabı vereceksiniz; ‘Öyle diyisen de gardaş ya öyle değilse…’ Erzurum’da 31 Mart’ta önce millet önce memleket diyor muyuz işte benim yoldaşım Erzurum budur.

Haberin Devamı

"OLUP BİTENLERİN GERİSİNDE SURİYE DEĞİL, TÜRKİYE HESABI VAR"

Suriye sınırlarımızda olup bitenlerin gerisinde Suriye değil, Türkiye hesabı var. Önümüze engel önüne engel çıkartanlar Türk milleti ile hesaplaşıyorlar. Biz tarihe, sosyolojiye, antropolojiye yeterli önemi vermiyoruz. Biz bırakılan mirasları yeterince değerlendiremiyoruz. Sadece Erzurum'un sahip olduğu miraslar yüzlerce bilim adamının ömrünce çalışıp da inceleyeceği eserlerdir.

"SABRIMIZ SINIRLI DEĞİLDİR"

Söz verilen bölge kurulmalı. Yoksa tampon bölge veya güvenli bölgeyi biz kuracağız. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözlerin yerine gelmesini sonsuza kadar bekleyecek değiliz. Bölge halkının can ve mal emniyetini, kültürüne saygı duymayan kimseyle böyle bir yola girilemez. BM'nin de bu işe uygun bir kabiliyeti olmadığını görüyoruz. Suriye sınırlarımızda tesis edilecek güvenli bölgenin gerçek anlamda güvenliğini sağlayabilecek tek güç Türkiye'dir. Bir bedeli olacaksa onu da ödemeye hazırız.

Haberin Devamı

İŞTE ERZURUM'UN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı: Mehmet Sekmen

Aşkale Belediyesi: Ahmet Yaptırmış

Aziziye Belediyesi: Muhammet Cevdet Orhan

Çat Belediyesi: Melik Yaşar

Hınıs Belediyesi: Erdoğan Eren

Horasan Belediyesi: Abdülkadir Aydın

Karaçoban Belediyesi: Sedat Gümüş

Karayazı Belediyesi: Sedat Karaduman

Köprüköy Belediyesi: Osman Belli

Narman Belediyesi: : Burhanettin Eser

Oltu Belediyesi: Celal Çelebi

Olur Belediyesi: Tahsin Oktay

Palandöken Belediyesi: Muhammed Sunar

Pasinler Belediyesi: Ahmet Dölekli

Pazaryolu Belediyesi: İbrahim Şahin

Şenkaya Belediyesi: Yavuz Bedir

Tekman Belediyesi: Mustafa Engin

Tortum Belediyesi: Ömer Hancı

Yakutiye Belediyesi: Mahmut Uçar

İspir Belediyesi: Ahmet Coşkun (MHP)

Uzundere Belediyesi: Hilmi Aktoprak (MHP)

Haberin Devamı