Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)Genel Merkezi’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de söylediği "Biz geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğiz" sözlerine sert tepki gösterdi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Açılışını yaptığımız TÜGVA Genel Merkez binasının ülkemiz, milletimiz ve gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mimarından, mühendisine, işçisine kadar teşekkür ediyorum. TÜGVA Genel Merkezi'nin vakfımızın misyonuna yaraşır bir yer olduğunu görüyoruz. Diğer vakıf ve derneklerimiz için bir model teşkil edeceğine inanıyorum.

Sıradan bir binayı hizmete almıyoruz. Akıllı sınıfı, kıraathanesi, toplantı salonlarıyla örnek bir eseri ülkemize kazandırıyoruz. Burasının 81 il, 404 ilçeye yayılan TÜGVA merkezi olmasıyla her yaştan gençlerimiz için çekim merkezi olacağına inanıyorum.

Fiziki yapısı ne kadar güzel, ne kadar kullanışlı olursa olsun, bir mekana anlam veren orada hizmet veren insanlardır. Orada insan yoksa orası bir beton yığını olmaya mahkumdur. TÜGVA'yı beton yığını olmaktan kurtaracak olan da arkadaşlarımızdır. Sizlerin çalışmalarıyla, gayretleriyle anlam bulacaktır. Burası ancak gençlerin 'Benim vakfım, yuvam, okulum' diye sahiplendiği zaman gerçek bir genel merkeze dönüşecektir.

Haberin Devamı

"GENÇLİK GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN GARANTİSİDİR"

Gençlik geleceğimizdir. Çok daha güçlü Türkiye’nin garantisidir. Gençliğine değer vermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Son 16 yıldır gençlerimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. 16 yıl evvel burs kredi olarak aylık sadece 45 lira alan lisan öğrencimize Ocak ayından itibaren 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisansa bin, doktora öğrencisine 1500 lira veriyoruz. Ticaretten bilişime yurt dışı eğitimden mesleki eğitime kadar destek veriyoruz. Gençlerimiz de hayalleri arasında engelleri arasındaki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz.

2053 VE 2071 HEDEFLERİ

2002'den bu yana gerçekleştirdiğimiz reformlarla 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecek gençlerimiz için altyapıyı kurduğumuzu düşünüyorum. Bizim ve bizden sonraki nesillerin boğuşmak zorunda kaldığı engeller gençlerimiz önünde durmuyor. Yeni bir dönemin arefesindeyiz; bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealini pratiğe dökmedir. Bu asla yayılmacı bir ideal değildir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

Ana muhafetin başı İngiltere'de Türkiye'deki Suriyelileri tekrar göndereceğiz diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibi almayan söyleyebilir. Ensar ile muhacir nedir, bu bilmez. Bunlarda böyle bir kavram yok. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuş. CHP'nin tarihini iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes'i arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini iyi biliriz. Onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar Ankara'dan İstanbul'a teröristlerle yürüyebilirler. Biz rahmetle yürümeye devam edeceğiz.