Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda AK Parti Ordu Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu adayları tanıtım toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasetin bir hasbiliği bir de hesabiliği vardır. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Ordu adaylarını tanıttı.

Haberin Devamı

İşte Ordu adayları:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Hilmi Güler

Akkuş Belediyesi: İsa Demirci

Altınordu Belediyesi: Aşkın Tören

Aybastı Belediyesi: Beytullah Geçtan

Çatalpınar Belediyesi: Hüseyin Semiz

Fatsa Belediyesi: İbrahim Ethem Kibar

Gölköy Belediyesi: Fikri Uludağ

Gülyalı Belediyesi: Talip Şen

Gürgentepe Belediyesi: Yaşar Şahin

Kabadüz Belediyesi: Yener Kaya

Kabataş Belediyesi: Yakup Yılmaz

Korgan Belediyesi: Tuncay Kiraz

Kumru Belediyesi: Yusuf Yalçova

Mesudiye Belediyesi: İsa Gül

Perşembe Belediyesi: Mustafa Tandoğan

Ulubey Belediyesi: İsa Türkcan

Ünye Belediyesi: Hüseyin Tavlı

İkizce Belediyesi: Osman Kaygı (MHP)

Çamaş Belediyesi: Mahmut Ayparçası (MHP)

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda yaptığı konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Ordu'da bir başka coşku var. Bu coşkuyu heyecanı 31 Mart'a hep birlikte taşıyacağız. Ordu demek eski Türkçe'de şehir demektir. Hem de önemli şehir, öncü şehir demektir. Ordu bugün de bölgemizin ve ülkemizin iftihar kaynağı şehirlerden biri olarak yoluna devam etmektedir. Bu şehir maalesef asırlarca yangınların, depremlerim, toprak kaymalarının pençesinden kurtulamamıştır. Verdiği büyük mücadele sonunda her seferinde yeniden ayağa kalkan ordu bugünlere gelmiştir. Sel, afet oldu, çok önemli bir tarihi köprüyü aldı götürdü. Kısa bir sürede köprümüzü yaparak açılışını gerçekleştirdik. Ordu çevreyolunun Efilli Kavşağı ile Otogar Kavşağı arasındaki birinci kesimi Mart ayında hizmete açıyoruz, ikinci kesimi de 2020'de bitirmeyi planlıyoruz.

"TRENDEN İNDİLER, BİR DAHA DA BİNEMEDİLER"

Siyasetin bir hasbiliği vardır. Hem de hesabiliği vardır. Hasbilik işte ideal olanıdır. Hesabilik, menfaat çetelerinin hakim olduğu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Kimler olabileceğini biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için benim istediğim niye yok? Ne olur bu tür şeyler olmasın.

Haberin Devamı

"GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ ÇIKARACAĞIMIZI BİLSİNLER"

Afrin'deki bütün terör örgütlerini gömdük, Cerablus'ta gömdük, Cudi'de gömdük ve bugünlere geldik. Elimizdeki bu topraklara da göz dikmeye kalkıyorlar Bizi bölemeyeceksiniz, topraklarımıza göz dikenin gözünü çıkaracağımızı bilsinler.

BAY KEMAL'İN OYNAMAYA MECALİ YOK

İçerde dışarıda her gün ağız değiştirenlerin, tavır değiştirenlerin aslında neyin peşinde olduğunu Ordu gayet iyi biliyor. Bunun için de Ordu Cumhurbaşkanı'na, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine, AK Parti Belediyeciliğine sahip çıkıyor.

Evleri dolaşacaksınız ya onlara söyleyin. Bay Kemal SGK genel müdürüyken hastanelerin durumu neydi? Şu kadar doktor atadık hala atıyoruz Bay Kemal ne yaptı? Biz ilaç kuyruklarında ne çileler çektiğimizi gayet iyi biliyoruz.

Bay Kemal'in oynamaya mecali yok. Hiç yormayın. Ne yapıyor? Koltuğu bırakamıyor. 9 seçim kaybetti hala koltuğu bırakamıyor.

HER ŞEYİ TABİ KALKIP SESLENDİREREK KONUŞAMAYIZ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları açıklamadan önce salon dışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Samsun'da dün coşkulu bir şekilde aday tanıtımını yaptıklarını, bugün de Ordu'da aynı coşkuyu yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce şunu bilmemiz lazım, adaylarımızı bugün tanıtırken her şeyden önce hasbilik, hesabilik buna dikkat etmemiz lazım. Eğer bir aday hesabiyse kusura bakmasın biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz. Partimizin genel merkezinde şu ana kadar önümüze konulan bütün adaylarda GBT denilen güvenlik soruşturmalarını gerek Milli İstihbarat, gerek emniyet istihbarat, tepeden tırnağa hepsini inceledik. Tabii dışarıdan benim gönüldaşlarımın, vatandaşlarımın bildikleri var, bilmedikleri var. Bizim bildiklerimiz var, sizin bilmedikleriniz var. Onun için de her şeyi tabii kalkıp seslendirerek konuşamayız. Eğer Ordu'da bir şeyler olduysa bazı şeylere müdahale edildiyse herhalde bunun sebeplerini de anlıyor olmalısınız."

Haberin Devamı

Seçimde Ordu'da yeniden dirilişi ortaya koymak istediklerini ve bu yeniden dirilişle Ordu'yu daha farklı yerlere taşımak istediklerini vurgulayan Erdoğan, meydana gelen heyelanlarda ve diğer olaylarda hükümetin anında Ordu'nun yanında olduğunu söyledi.

Erdoğan, Ordu'ya eski parayla 21,5 katrilyon lira yatırım yaptıklarını ve her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi. Bir vatandaşın, "Hastane nereye yapılıyor?" diye sorması üzerine Erdoğan, "Sen bu hastanenin yerini daha öğrenemediysen yandık." karşılığını verdi.

Hastaneye ilişkin yer durumu ve diğer her şeyin hazır olduğunu, ihalesini yaptıklarını belirten Erdoğan, TOKİ konutlarının yapıldığı Memurkent yakınında şehir hastanesini yapacaklarını ifade etti.

Bölgenin çevre yoluna da yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim buralarda attığımız adımlarla bilesiniz ki büyükşehirlerimizde sadece bu şehir hastanelerini yapıyoruz. Onun için Ordu da buradan nasibini ayrıca almış olacak." dedi.

Kendisine "Seni seviyoruz." diyerek seslenen vatandaşlara "Ben de sizleri çok seviyorum." karşılığını veren Erdoğan, bir vatandaşın, "20'de 20" demesi üzerine, "İnşallah. İnşallah, geçen seçimdeki rekoru aynen kırmanız halinde bizleri çok mutlu edeceksiniz. Ordu şehir demektir, dolayısıyla ta Selçuklu'dan bu yana şehir olarak Ordu şanına yakışanı geçen seçimde yaptı, evelallah bu seçimde de yapacağına ben inanıyorum." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, vatandaşlarla birlikte "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız." ifadelerini tekrarlayan Erdoğan, "Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar ve bizler kardeşçe bu yolda yürüyeceğiz." dedi.

"DİRİLİŞİ ORTAYA KOYMAK İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu belediye başkan adaylarını açıklamadan önce dışarıda bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Ordu'da bir şeylere müdahale edildiyse sebeplerini anlıyor olmalısınız. Bu seçimde bizler Ordu'da adeta yeniden bir dirilişi ortaya koymak istiyoruz. Birçok şeyler oldu heyelanlar vs. Hükümetimiz anında orada oldu. Bizler 21,5 kat trilyon Ordu'ya yatırım yaptık. Her türlü destekleri verdik. Üniversitesiyle, hastanesiyle her şeyiyle. Bunları vermeye devam edeceğiz. Geçen seçimdeki rekoru kırmanız durumunda bizleri çok memnun edeceksiniz. Ordu şanına yakışanı geçen seçimde yaptı, bu seçimde de yapacağına inanıyorum