Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye’nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Tarım sektöründeki spekülatörleri tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre de muamele ediyoruz" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Yılın ilk iki ayında çiftçilerimize 5 milyar liralık destekleme ödemesini yaptık. Mart ayı müjdelerini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Mart ayında alan bazlı desteklerde 2 milyar lira, buzağı desteklerinde 730 milyon lira diğer hayvancılık desteklerinde 198 milyon lira yem bitkileri desteklerinde 80 milyon lira diğer hususlarda da 148 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 716 milyon ödemesi yapacağız.

"İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ülkemiz tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sırada yer alıyor. 3 yılda 48 bine yakın genç çiftçimizi 1.5 milyar liralık kaynakla destekledik. Hiç kimsenin ne üreticimizin alın tersine ne de tüketicimizi sofrasına göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Tarım sektöründeki spekülatörleri tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre de muamele ediyoruz.

Haberin Devamı

ET FİYATLARI

Hala vatandaşlarımıza istediğimiz fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf ediyorum. Hayvancılıkta durumumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Kırmızı et üretimimiz 1 milyon 117 bin tona, tavuk eti üretimimiz 2 milyon 156 bin tona yükseldi. Daha da yükseleceğiz. Tüketimimiz üretimimizden daha hızlı artmıştır. Yapmamız gereken girdi maliyetini düşürerek hesaplı üretimi teşvik etmek. İşe yem ve gübre üretimini artırmakla başlamamız gerekiyor. Türkiye ithalatçı değil, ihracatçı olmalıdır.

Ağaç kestiğimiz yalanıyla ortalığı birbirine kattılar. Bu ülke yeşilleniyorsa bizimle yeşillendi. 4 milyardan fazla fidan diktik.

Son bir umutla 31 Mart'ı bekliyorlar. İstikrarsızlık ortamı oluşturabilirlerse yeni saldırılar planlıyorlar. CHP terör örgütlerinin saldırılarında darbe girişimlerinde hiç bir zaman ülkemizin yanında yer almamıştır. CHP, Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluş ile ilgili karanamenin iptalini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü, neden? Kendileri tuğla üzerine tuğla koymazlar, hiçbir projeye imza atmazlar. Yapanları engellemek için mahkemenin önünde beklerler.