Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda konuştu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Türkiye'nin 17 yılda savunma sanayinde elde ettiği kazanımları en iyi göreceğimiz işte bu fuardır. Türkiye önümüzdeki yıllarda bu fuarı daha ileriye taşıyacağı adımları hep birlikte atacağız. Coğrafyamızda bin yıldır varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürebilmemizi savunma altyapımıza borçluyuz. Bazıları Türkiye'nin geçmişini 100 yıllık görüyor. Halbuki biz dünyanın en güçlü kara ve deniz ordularını kurmuş ve Osmanlı ile 24 milyon metrekare alana sahip olmuş bir ülkeyiz.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölge dünyadaki siyasi krizlerin ve çatışmaların en yoğun olduğu yerdir. Bu durum bizim sürekli her alanda kendimizi teyakkuz halinde tutmamızı gerektirmiştir. Dünya adeta diken üzerindedir. Tek taraflı güç kullanma ve yaptırım tehditleri daha sık başvurulan bir yol haline geldi. Yeni ve daha tehlikeli bir silahlanmanın hortlama ihtimali giderek artıyor. Bölgesel krizler süratle küresel boyut kazanırken terör örgütleri de bu tehlikeli gidişin en önemli ve tehlikeli araçları haline getirilmiştir. Terör örgütlerinin yol açtığı güvenlik sorunları sürekli büyüyor. Türkiye siyasi, diplomatik ve ekonomik alanda olduğu gibi savunma alanında da hiçbir dayatmayı kabul etmeyecektir.

Haberin Devamı

S-400 ANLAŞMASI

Kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde her yıl artan bir oranda savunma sanayi ürünü ihracatı gerçekleştiriyoruz. Sınırlarımızda yaşadığımız tacizler neticesinde ilk başvurduğumuz yer müttefikler olmuştur. Taleplerimiz ya cevapsız kalmış ya da işi yokuşa sürülen talepler konulmuştur. Rusya ile vardığımız S-400 anlaşmasının gerisinde böyle bir süreç vardır.

"TÜRKİYE'NİN DIŞLANDIĞI BİR F-35 PROJESİ ÇÖKMEYE MAHKUMDUR"

Kendi hava savunma sistemleri üretme noktasında çok hızlı bir şekilde yol alıyoruz. F-35'ler konusunda da benzer bir dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediğini göremiyoruz. Türkiye'nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur. Biz kendi milli muharebe uçağını üretmek için çalışmalara başladık. Terörle mücadelede İHA'lara ihtiyaç duyduğumuzda müttefiklerimizden yardım istedik. Destek alamadık. Bugün Türkiye silahlı ve silahsız İHA'lar konusunda dünyada söz sahibi konuma gelmiştir.

Haberin Devamı