Gündem Cumhurbaşkanı İzmir'de konuştu

Cumhurbaşkanı İzmir'de konuştu

Paylaş
Cumhurbaşkanı İzmir'de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Ticaret Odası Toplantısı'nda konuştu.İzmirlilere mesaj veren Erdoğan, ideolojik saplantılara değindi ve iş dünyasına 2023 ekonomik hedeflerini hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Ticaret Odası Toplantısı'nda konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin İzmir kongresine katılımının ardından İzmir ticaret odasının toplantısında konuştu.

Ekonomiye dair önemli mesajlar veren Erdoğan, yeni sisteme dair de açıklamalar yaptı. Erdoğan, İzmir'in Menderes'e ve Demokrat Parti'ye desteğine dikkat çekti, Özal'ın ekonomi politikalarını hatırlattı.

24 Haziran sonrası için iş dünyasına seslenerek ''İş dünyası ile birlikte seferberlik ruhu ile çalışmalıyız'' şeklinde konuştu. İzmirlilere ise 'İzmir hiçbir ideolojik saplantıya kurban edilemeyecek kadar önemlidir'' mesajı verdi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:


- İzmir'in istikrara çok daha fazla değer vermesi gerekiyor. İzmir ve genel olarak kıyı bölgesi Demokrat Parti'ye Menderes'e verdikleri büyük destekle demokrasiye bağlılıklarını ispatlamışlardır.

- İzmir AK Parti hükümetleri döneminde diğer vilayetlerimizle birlikte İzmir'in de her alanda gelişmesi için gereken altyapıyı kurduk, belediyelerin yapması gereken pek çok yatırımı da bakanlıkların destek çıkması ile gerçekleştirdik.

- Verdiğimiz tüm desteğe rağmen İzmir patinaj yapıyorsa hepimizin düşünmesi lazım İzmir'in bir dünya kenti olması prejemizdir. Dünyanın en büyük organizasyonlarından EXPO'yu izmire kazandırmayı çalıştık ama olmadı. Bunu durup düşünmek lazım.

- 'Rabbimiz insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor. Sürekli aynı şeyleri yaparak farklı sonuçların doğmasını beklemek akıl karı değil. İzmir'i geometrik bir büyüme sürecine sokalım gelin İzmir'i şaha kaldıralım. İzmir hiç kimsenin ideolojik saplantılarına kurban edilemeyecek kadar önemlidir. İzmir hiçbir ideolojik saplatıya kurban edilemeyecek kadar önemlidir.'