Gündem Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar!

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, FETÖ'ye değindi, "Obama bu konuda parmağını bile kıpırdatmadı. Trump durumu ciddiyetle dinledi. Bizim gördüğümüz Trump yönetimi bu konuda çalışma içerisinde" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın CNN Türk'te gündemi değerlendirdi. Kalın, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda eski ABD Başkanı Barack Obama'nın parmağını bile kıpırdatmadığını söyledi ve şöyle devam etti: Şimdi Trump yönetimi devraldı. Beklentimiz FETÖ'nün iadesi. Bunun için de temaslarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la son telefon görüşmesinde Trump konuyu ciddiyetle dinledi. Şimdi ayın 30' unda ABD Dışişleri Bakanı geliyor, kendisiyle bu konuyu konuşacağız. Bizim gördüğümüz Trump yönetimi bu konuda çalışma içerisinde."

"KİMSE BASKI ALTINDA HİSSETMESİN"


Kalın, "Hayır diyenlerin üzerinde baskı mı var?" sorusuna ise, "Batı basınına bakıyoruz nasıl hırslı bir saldırının yapıldığını görüyoruz. Sanki 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa demokrasi kalmayacak. Yalan yanlış eksik bilgilerle olmayan bir şeyin kavgasını veriyoruz. Kimse kendini baskı altında hissetmesin. Herkes tercihini demokratik bir şekilde yapacak" yanıtını verdi.


"ALMAN BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞIRILDI"


Kalın dün Almanya'da PKK yandaşlarınca yapılan miting hakkında da konuştu. 'Nevruz'un adını da kirletiyorlar' diyen Kalın, bu mitingle ilgili Alman Büyükelçi'nin dün akşam Dışişleri'ne çağrıldığını ve çok sert bir dille kınandığını açıkladı.