Spor Daçka sonunu getiremedi

Daçka sonunu getiremedi

Paylaş
Daçka sonunu getiremedi

Turkish Airlines EuroLeague playoff’ları ilk maçında temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda konuk olduğu Real Madrid’e 83-75 mağlup oldu

Maça Darüşşafaka Doğuş, Will Clyburn’den gelen iki sayılık basketle başladı. İlk bir buçuk dakikada oyunun iki tarafında da etkileyici bir başlangıç yapan Daçka, 1-5 öne fırladı. İlk üç dakikanın ardından ise Real Madrid 8-7 öne geçti. Brad Wanamaker ve Clyburn’ün hücumda sorumluluk aldığı ilk beş dakikanın sonunda 12-12 eşitlik vardı. İkinci beş dakikada harika savunmasına devam eden Daçka, farkı 8’e kadar çıkardı ve ilk çeyreği 16-24 önde geçti.


SERGIO LLULL FARK YARATTI


İkinci çeyrek başında James Anderson’dan üst üste gelen iki basketle fark 12’ye çıktı (16-28). Real Madrid’in bu çeyrekteki ilk sayıları Luka Doncic’ten ilk bir buçuk dakika geçilirken geldi. Trey Thompkins’ten gelen üçlük farkı 7’ye indirirken David Blatt molasına başvurdu (21-28).

Molanın ardından oyunun kontrolünü yeniden sağlayan Daçka, son dört dakikaya 23-30 önde girmeyi başardı. Daçka maçta bu ana kadar çok iyi savunma yaparken Real Madrid’i basit top kayıplarına sürüklemeyi başardı. Brad Wanamaker’dan gelen üçlük farkı yeniden çift hanelere çıkardı (23-33).

Bu çeyrekte son iki dakikaya girilirken ise Othello Hunter’ın çember altındaki eforu sayesinde Real Madrid maça yeniden girerken Sergio Llull’dan gelen üçlük farkı 4’e çekti (33-37). İkinci çeyrek sonunda Llull maça ağırlığını koyarak takımını soyunma odasına yalnızca 1 sayı geride götürdü (36-37).



İkinci yarı Scottie Wilbekin’den gelen üçlükle açıldı. Dontaye Draper ise ona cevap vermekte gecikmedi. Gustavo Ayon’un çember altında bitirdiği iki sayılık hücum Real’i maçta uzun süre sonra ilk kez öne geçirdi (41-40). İlk üç dakika geride kalırken ise Llull bir üçlük daha bularak skoru 44-40’a taşıdı.

İlk beş dakika sonunda ise Real Madrid 48-43 üstün olan taraftı. Bu çeyrekte son üç dakikaya girilirken skor 54-49 ‘du. Sergio Llull, Real Madrid’i hücum tarafında taşımaya devam etti. Daçka’da ise Will Clyburn çembere giderek etkili olmaya devam etti ve takımını maç içinde tutmayı başardı. Anthony Randolph’ın bulduğu 2+1 çeyreğin sonucunu tayin ederken Daçka son çeyreğe 61-53 geride girdi.


WANAMAKER ÇABALADI AMA OLMADI


Son çeyreğe Wilbekin’den gelen üçlükle başlasak da Trey Thompkins hemen cevap verdi ve bu çeyrek başında momentumun değişmesine izin vermedi. Bu çeyrekte ilk üç dakika 65-58’lik skorla geçildi ancak Jaycee Carroll’dan gelen üçlük farkı Real lehine ilk kez çift hanelere çıkardı (68-58).

Son 5.20’ye girilirken Carroll bir üçlük daha bularak farkı 12’ye çıkardı (72-60). Bu çeyrekte de Daçka skor üretmekte çok zorlandı ve dört kısalı beş boyalı alanda Othello Hunter’ın etkinliğine çare üretemedi. Son dört dakikaya girilirken skor 74-64 Real lehineydi. Son 2.20’ye girilirken ise James Anderson’dan gelen 2+1 farkı 76-70’e getirdi ve Daçka bir kez daha umutlandı. Wanamaker’dan gelen orta mesafe isabeti farkı 4’e kadar çekti. Llull serbest atış çizgisinden skoru 78-72 yaptığında bitime 1.25 kalmıştı.



Wanamaker bir kez daha çembere giderek 2+1 aldı ve farkı 3’e indirdi (78-75). Llull’den gelen 2’de 1 serbest atış isabeti 46 saniye kala Real’i yeniden 79-75 öne taşıdı. Girmeyen serbest atışın ribaundunu alamayan Daçka, Llull’ün orta mesafe isabetine mahkum olunca fark 6’ya çıktı ve Daçka kalan sürede geri dönemeyerek sahadan 83-75 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı