Gündem Damal'da Atatürk silüetine bulut engeli

Damal'da Atatürk silüetine bulut engeli

Paylaş
Damal'da Atatürk silüetine bulut engeli

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Ata mahallesinde, güneşin Karadağlar'a yansımasıyla oluşan Atatürk'ün silüeti, havanın bulutlu olması nedeniyle gerçekleşmedi

Ardahan’ın Damal ilçesindeki Ata mahallesinde, güneşin Karadağlar’a yansımasıyla oluşan Atatürk’ün silüeti, havanın bulutlu olması nedeniyle gerçekleşmedi.
Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında halk oyunları ekipleri gösterisi sundu, ardından mahalli sanatçılar konser verdi. Konserden sonra Damal yöresel kıyafetlerini içeren bir defile sunuldu. Kutlamalarda ayrıca, Azerbaycan ile Çankaya Belediyesi halk dansları toplulukları gösteri yaptı.

BAŞKAN FİDAN: GURURLUYUZ

Sanatçı Kıraç’ın konser verdiği şölene, Vali Seyfettin Azizoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Damal’ın CHP’li Belediye Başkanı Gülcemal Fidan ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. Şenliklere katılımın her yıl giderek arttığını belirten Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, "Büyük Önder Atatürk’ün silüetini herkese izletmek için düzenlediğimiz bu şenliğe halkımız sahip çıktığı için mutlu ve gururluyuz. Amacımız bu doğa olayını tüm dünyaya tanıtmaktır" dedi.

SİLUET ÇIKMADI

Konuşmaların ardından Atatürk’ün silüetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi’ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar’ın eteklerinde saat 18.00’de izlenmesi planlanan Atatürk silüeti, hava muhalefeti nedeniyle görülemedi. Bazı vatandaşlar silüetin fotoğraflarına baktı. Atatürk silüeti, ilk defa 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildi.

DHA

Haberin Devamı