Beden Sağlığı Dans aşkıyla 14 ayda 38 kilo verdi

Dans aşkıyla 14 ayda 38 kilo verdi

Paylaş
Dans aşkıyla 14 ayda 38 kilo verdi

Cansen Cengiz, aşırı kiloları nedeniyle çok sevdiği salsa, tango danslarını yapamayınca zayıflamaya karar verdi. Kendi uyguladığı diyet programı ve pilates sayesinde 14 ayda 38 kilo veren genç kadın, artık gönlünce dans edebiliyor

Cansen Cengiz (34), çocukluğundan beri aşırı kiloları yüzünden sorun yaşıyordu. Gittiği diyetisyenlerin verdiği zayıflama programlarından bir sonuç alamayan Cansen Cengiz, geçen yıl 106 kiloya kadar çıktı.

GİDEN KİLOLARI GÖRÜNCE AZMETTİ

Arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmesinden, koşu yaparken sürekli geride kalmaktan ve daha da önemlisi çok sevdiği salsa, tango danslarını yapamamaktan artık çok sıkılmıştı. Cengiz, "Kendim bir diyet programı uyguladım ve pilatese başladım. Buraya kadar varacağını ben de hiç düşünmemiştim. Diyete başlarken daha öncekiler gibi 5 gün sonra bırakırım diye tahmin ediyordum. İlk ay giden kiloyu görünce daha fazla azmettim. Sonrasında bir dans kursuna yazıldım ve yaklaşık 3 aydır dans ediyorum" dedi.



'ZAYIFLAMAK ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL'

Diyet programıyla sabahları yumurta, peynir, domates, salatalık, öğlenleri sebze yemekleri, akşam ise yoğurt, yulaf ya da salata yediğini söyleyen Cansen Cengiz, şöyle konuştu: "İlk hedefim 75 kiloydu. Hem diyet yapıp hem de pilatese gidiyordum. 75 kiloya geldiğimde daha da zayıflayacağım dedim. Önceleri 3XL kıyafet giyerken şu anda daha küçük beden giyiyorum. Zayıflamak çok zor ama kesinlikle imkansız değil. O süreçte bir sürü güzel yemekten mahrum kalıyorsunuz ama sonucu düşününce inat ediyorsunuz. Önemli olan kafada bitirmek."

ARTIK ÖZGÜRCE DANS EDEBİLİYOR

Zayıfladıktan sonra çevresindeki kişilerin kendisini tanımakta zorlandığını, bunun da kendisini sevindirdiğini söyleyen genç kadın,"İnsana özgüven geliyor. Şu anda 68 kiloyum. 60 kiloya düşene kadar devam edeceğim. Aynanın karşısına geçtiğimde yüzümün güldüğünü fark ediyorum. Kiloluyken kıyafet seçme şansınız da çok az oluyor. Ancak şimdi istediğim mağazaya girip istediğim kıyafeti alabiliyorum. En önemlisi de artık rahatça dans edebiliyorum." diye konuştu.


Haberin Devamı