Gündem Dayakçı sevgili gözaltında

Dayakçı sevgili gözaltında

Paylaş
Dayakçı sevgili gözaltında

Alanya'da darbedilme görüntülerini internette yayınlayan ve yaşadıklarını yazan Kübra Yılmaz, bir grup avukat eşliğinde, erkek arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılmaz'ı dövdüğü öne sürülen Serdar D, jandarma ekiplerince gözaltına alındı

Alanya’da darbedilme görüntülerini internetten paylaşan kadın, avukatlar eşliğinde erkek arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulundu. Alanya ilçesinde yaşayan Kübra Yılmaz (22), erkek arkadaşı tarafından şiddet gördüğü ana ait görüntüleri internetteki kişisel sayfasında paylaştı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35066","35066","201509","35066-356188.jpg","1", "0","Sevgilisinden yediği dayağın videosunu internetten paylaştı");

Paylaşımın ardından Alanya Çağdaş Hukukçular Derneğine üye avukatlar, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyle Yılmaz’ın Mahmutlar Mahallesi Sultanlar Sitesi’ndeki evine gitti.

Burada kadınla bir süre sohbet eden avukatlar, Yılmaz ile Alanya Adliyesine giderek erkek arkadaşı Serdar D. hakkında suç duyurusunda bulundu.
Yılmaz’ı dövdüğü öne sürülen Serdar D. ise jandarma ekiplerince evinin yakınlarında gözaltına alındı. Serdar D’nin bir suç nedeniyle denetimli serbestlikten faydalandığı öğrenildi.

SON ÜÇ AYDA 8 ŞİKAYET

Alanya Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Yılmaz’ın, Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığına 20 Haziran, 28 Haziran, 3 Temmuz, 18 Temmuz, 30 Temmuz, 4 Ağustos, 8 Ağustos ve 27 Ağustos tarihli toplam 8 şikayette bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, 28 Haziran 2015 tarihinde Serdar D. hakkında "Kasten yaralama suçundan" işlem yapıldığı ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, uzaklaştırma kararı verildiği vurgulandı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kübra Yılmaz defalarca şikayetçi olmasına rağmen şahsın kendisini rahatsız etmeye devam etmesi nedeniyle bu olayı internette beyan etmiştir. Yılmaz’a müracaatlar ile ilgili bilgi verilerek adli sürecin devam ettiği bildirilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli süreç devam etmekte olup Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Kübra Yılmaz’a gerekli psikolojik desteğin verilmesi talimatını vermiştir."

Kişisel sayfasından erkek arkadaşından gördüğü şiddeti ve çaresizliği paylaşan Kübra Yılmaz, paylaşımında, geçen yıl tanıştığı Serdar D’nin, kendisinden ayrılmasına rağmen peşini bırakmadığını, darp, hakaret ve tehdit ettiğini, evine zorla girdiğini öne sürerek, "Eğer bugün evden dışarı, markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darbedilirsem ve eve gelemeden morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin..." ifadelerini kullandı.

AA