Dünya DEAŞ yanlısı, katedrali hedef alacaktı

DEAŞ yanlısı, katedrali hedef alacaktı

Paylaş
DEAŞ yanlısı, katedrali hedef alacaktı

Londra'da intihar saldırısı planlarken yakalanan DEAŞ yanlısı Safiyya Shaikh bugün çıkarıldığı mahkemede St Paul's Katedrali'ni hedeflediğini itiraf etti.

36 yaşındaki Safiyya Shaikh, bugün çıktığı mahkemede 'terör saldırısı planlama' suçlamasını kabul etti. Müslümanlığa geçmeden önceki adı Michelle Ramsden olan Shaikh hakkında mahkemenin vereceği karar Mayıs ayında açıklanacak. Safiyya Shaikh, St Paul's Katedrali ve bir otele yapmayı planladığı intihar saldırısı için hazırlık yaparken yakalanmıştı. 2019 yılının Ekim ayında tutuklanmadan önce Shaikh, kendilerini, patlayıcı temin eden radikal görüşlü bir karı-koca olarak tanıtan iki gizli polisle tanıştı. Shaikh iki polisten birine şifreli bir sosyal medya uygulamasından yolladığı mesajda "Çok kişi ölsün istiyorum. Kilise olabilir, mesela Noel ya da Paskalya gibi kalabalık olmalı ki daha çok öldürebileyim" yazdı.

Haberin Devamı

'Kendim ölene kadar öldüreceğim'

Shaikh yazışmasını, "Sürekli tehditler gönderiyorum. Ama bu tehditlerin gerçek olmasını istiyorum" diye sürdürdü. Sanık gizli polise Katedral'in fotoğrafını gönderip "Burası olmalı, eminim. Ölene kadar bombalamak ve ateş etmek istiyorum. Burayı yıkmak ve içindeki küffarı öldürmek istiyorum" dedi. Bir hafta kadar sonra St Paul's Katedrali'nde keşfe giden Shaikh, gizli polise bu kez de çektiği videoları göndererek "Kubbenin altında patlatmak istiyorum. Önce bir otel, sonra kiliseyi halledeceğim, kendim ölene kadar öldüreceğim" yazdı.