Gündem 'Dekan Yusuf Devran görevden alınmalı'

'Dekan Yusuf Devran görevden alınmalı'

Paylaş
'Dekan Yusuf Devran görevden alınmalı'

Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın, Doç. Dr. Gözde Yılmaz'a sözel ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi

Toplantıda konuşan Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı İsmet Akça, Doç. Dr. Gözde Yılmaz’ın yanında olduklarını belirterek, "Sağ ve sol görüşlü öğrencileri mavi ve kırmızı renkleriyle işaretleyip, ayrı binalarda sınava sokmak, tutuklu öğrencisinin selam gönderdiği araştırma görevlisi hakkında tutanak tutmak gibi fişleme ve ayrımcılık uygulamalarına imza atan Devran, haziran ayında fakültede çıkan bir kavganın ardından, facebook’a şöyle bir mesaj yazdı, ’Bir masum öğrenciyi öldürmek amacıyla arkadan kafasına darp eden terör yanlısı öğrenci kılıklıları savcı serbest bırakıyor.

Bu nasıl hukuk?’ Devran, bazı öğrencilerini ’terörist’ ilan edip, açıkça hedef göstermektedir. Devran, Haziran ayı içerisinde twitter üzerinden yine bir öğrenciyle atışırken sadece o tartışmaya dahil olmak üzere o anda kurulan ve bir daha hiç kullanılmayan bir sahte hesaptan işyeri temsilcilerimiz araştırma görevlileri Dr. Utku Uraz Aydın ve Behlül Çalışkan’ın isimleri 4-5 kez zikredilir.

Yusuf Devran’ı eleştiren tüm öğrencilerin arkasında bu iki ismin bulunduğu ifade edildikten sonra, ’Okulda bölücü hoca istemiyoruz’ denilerek, temsilcilerimiz hedef gösterilir. Dekanı olduğu kurumunun iki çalışanı hakkında bu türden ağır ifadelerin kullanılmasına hiçbir tepki göstermeyen Devran, diğer öğrenciyle tartışmasını şevkle sürdürür" diye konuştu.

YUSUF DEVRAN GÖREVDEN ALINMALI

Akça, Gözde Yılmaz ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nden bir açıklama yapıldığını aktararak, açıklamada, "Değişim dönemlerinde böyle şeyler olabilir. Dekanın tarzı ile ilgili bir şeyler olabilir" denildiğini de sözlerin ekledi. Akça, Eğitim-Sen olarak suç duyurusunda bulunacaklarını da belirterek, Dekan Devran’ın görevden alınması gerektiğini söyledi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Eğitim-Sen işyeri temsilcisi Dr. Uraz Aydın da, Devran’ın öğretim üyeleri üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını ileri sürerek, "Tepki vermek artık bir cesaret meselesi değil, haysiyet meselesi haline gelmiştir" dedi.

Dilhun GENÇDAL - Ozan URAL İSTANBUL,(DHA)