Siyaset Demirtaş: Birgün de boğazdaki villaya Türk bayrağı asılsa...
Paylaş
Demirtaş: Birgün de boğazdaki villaya Türk bayrağı asılsa...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti grubunda konuştu. Demirtaş, yaşanan çatışmalar ve şehit haberleriyle ilgili olarak "Ölenlere bakıyoruz hepsi fakir fukaranın çocukları! Birgün de boğazdaki villaya Türk bayrağı asılsaydı da görseydik! Hep fakir fukaranın çocukları ölüyor!" dedi. Demirtaş, bir dönem bazı 'yandaş' yazarların kendilerinden çok barış dediğini o dönemde hepsinin 'APOCU' olduğunu ileri sürdü

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Gazze ablukası olduğu gibi devam ediyor. Türkiye'den giden yardımlar İsrail limanına gidiyor orada İsrail karar veriyor. İsrail'den bir özür duyan oldu mu? Yok! Bir tazminat meselesi var, 21 milyon dolar.

AÇIKÇA PUTİN'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Rusya ile durum ortada! Savaş noktasına gelmiş iki ülke arasında görüşmeler yaptık vatan haini mi ilan edilmedik, Rus dostu mu ilan edilmedik! Bir milliyetçi partinin başkanı Rus pilotun ailesine ev vermek için harekete geçti! Ya sen nasıl milliyetçisin! Çakma milliyetçi bunlar. Yapmayın dedik! Rusya ile ilişkileri koparmamak lazım dedik! Bu yıl turizm çöktü! Yav bunu biz söylesek vatandaşlıktan atılmıştık. Açıkça Putin'den özür diledi! Yav niye bu kadar caka sattınız!

Haberin Devamı

Şimdi çıkmış bizim Suriye ile o kadar sorunumuz yok diyor! Şaka gibi bunlar. Şaka hükümeti! Parodi olsa gülersiniz! Gerçek olunca gülemiyor insan! Davutoğlu'nun 10 yılda bu ülkenin başına gelmedik şey bırakmadı! Geçici işçi gibi kenara çekilince bu işin hesabını sormaycak mıyız!

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ MISIR'LA, SURİYE İLE SORUNUMUZ YOK DİYOR!

Yeni islam dünyasının halifesi benim dedi! Mursi'ye de bu gazla gitti. İhvan'a dediler ki kendi bildiğiniz anayasayı yapın! Biz de arkasındaydık! Ama ne oldu! Mursi'nin genelkurmay başkanı Sissi, İhvan'ın hepsini içeri attı. Çoluk çocuk orada katlediliyor. Ama çıkmış hiç bir şey olmamış gibi Mısır ve Suriye ile sorunumuz yok diyor.

Bütün dünyayla barışır ama kendi ülkesinde barışmıyor. Sanki bu topraklara kan düşmemiş hiç! Ne tarlası! Bu topraklarda kanı olmayan medeniyet yok! İnsanoğlu varolduktan bu yana bu topraklara kan dökülüyor.

BİRGÜN DE BOĞAZDAKİ BİR EVE TÜRK BAYRAĞI ASILSA!

Ölenlere bakıyoruz hepsi fakir fukaranın çocukları! Birgün de boğazdaki villaya Türk bayrağı asılsaydı da görseydik! Hep fakir fukaranın çocukları ölüyor!

Şuradaki arkadaşlarımız teklifleri kabul etseydi yarısı bakan olmuştu!

YANDAŞ YAZARLARIN HEPSİ APOCU OLMUŞTU!

Bir ara bizden çok onlar barış diyordu. AKP'nin yandaş yazarlarının hepsi APO'cu olmuştu ya!

Cumhurbaşkanı'nın Suriyelileri vatandaşlığa alma gibi bir hakkı yok!

Haberin Devamı

Suriye'den gelenlerin hiç bir statüsü yok! Bir kere Türkiye'nin doğusundan gelenlere iltica hakkı verilmiyor. Yasal olarak sadece batıdan gelenlere iltica hakkı veriliyor.

Suriyelileri haşa karpuz gibi seçme derdinde! Sen Suriyelinin diplomasıyla uğraşacağına kendi diplomanın hesabını ver.

Türkiye'de işsizlik bu boyuttayken siz 2-3 milyonu vatandaşlığa alacağız derseniz olmaz. Sakın ola ki sokaktaki Suriyelilere kötü davrangmayın. Bu işin çözümü barıştır. Irkçılıkla şovenizmle bu meseleye yaklaşamazsınız!