Yaşam Deniz kaplumbağaları için sahillerde çadır, ateş ve eğlence yasaklandı

Deniz kaplumbağaları için sahillerde çadır, ateş ve eğlence yasaklandı

Paylaş
Deniz kaplumbağaları için sahillerde çadır, ateş ve eğlence yasaklandı

Antalya'nın dünyaca ünlü iki sahili Çıralı ve Olimpos'ta nesli tehlike altındaki Caretta caretta'ların yuvalama alanı kumsallarda çadır kurmak, ateş yakmak, eğlence partileri düzenlemek tamamen yasaklandı.

Antalya'nın dünyaca ünlü iki sahili Çıralı ve Olimpos'ta nesli tehlike altındaki Caretta caretta'ların yuvalama alanı ku>

Haberin Devamı

ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Çıralı'da işbirliğiyle örnek bir çalışma yapıldığını belirten gönüllülerden Karacaören Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Başar, geçen yıl mayıs ayında 4-5 olan yuva sayısının, bu yıl alınan önlemler sayesinde 31'e yükseldiğini kaydetti. Başar, Çıralı ve Olimpos sahillerinin yanı sıra yine Caretta caretta'ların yuva alanı olarak kullandığı Çıralı yakınındaki Boncuk ve Maden koylarının da Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü'nün desteğiyle temizlendiğini ve yuvalamaya müsait hale getirildiğini söyledi.

ANTALYA'DA 9 ÖNEMLİ KUMSAL

Antalya sahillerinde, Caretta carettalar ve yeşil deniz kaplumbağaları için 9 önemli yuvalama kumsalı bulunuyor. Belek'te 29.3 kilometrelik kumsalda 68-1053 adet arası Caretta Caretta ve 2-8 adet arası yeşil deniz kaplumbağası yavru çıkış noktası, yani yumurta bırakma alanı bulunuyor. 3,2 kilometrelik Çıralı kumsalında 23-105 adet arası Caretta caretta yavru çıkış noktası var. 7,8 kilometrelik Alanya Demirtaş kumsalında 41-137 adet, 6,8 kilometrelik Gazipaşa kumsalında 14-53 adet, 8,5 kilometrelik Demre Kale kumsalında 39-109 adet arasında yavru çıkış noktası var. 16,1 kilometrelik Manavgat Kızılot kumsalında 50-270 adet Caretta Caretta, 0-3 adet arasında da yeşil deniz kaplumbağası yavru çıkış noktası bulunuyor. 14 kilometrelik Kumluca kumsalında 75-305 adet Caretta caretta, 7 adet de yeşil deniz kaplumbağası yavru çıkış noktası var. 14 kilometrelik Kaş Patara kumsalında 35-127 adet Caretta caretta, 2 adet yeşil deniz kaplumbağası yuvalama alanı var. 3,7 kilometrelik Kemer Tekirova kumsalında ise 4-23 adet arası yuvalama alanı bulunuyor.

Haberin Devamı