Gündem Denizli’de düşen uçağın yeri tespit edildi

Denizli’de düşen uçağın yeri tespit edildi

Paylaş
Denizli’de düşen uçağın yeri tespit edildi

Denizli'de düşen keşif uçağının yeri tespit edildi. Uçağın Denizli Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ’ın devamı şeklinde uzanan Başkarcı Dağı’nda düştüğü saptandı. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor

Bugün sabah saatlerinde, Denizli Çardak Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son dün saat 10.26'da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınmıştı.

Haberin Devamı

Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

UÇAĞIN YERİ TESPİT EDİLDİ

Denizli’de düşen keşif uçağının yeri tespit edildi. Uçağın Denizli Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ’ın devamı şeklinde uzanan Başkarcı Dağı’nda düştüğü saptandı. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 3 saatlik bir tırmanışın ardından ekipler yoğun sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle enkaza ulaşamadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece boyunca aramalarını dönüşümlü ekipler halinde yapmaya devam edecek.