Candaş Tolga Işık Deprem demişken...
HABERİ PAYLAŞ

Deprem demişken...

Haberin Devamı

Türkiye’de ekonominin kalbi neresi? İstanbul. İş dünyasının kalbi neresi? İstanbul. Kültürün, sanatın, sporun, medyanın kısacası yaşamın kalbi neresi? İstanbul.


İstanbul’un altında iki büyük aktif fay hattı olduğunu biliyor muyuz? Biliyoruz. Bu fay hatlarının er ya da geç an az 7 büyüklüğünde iyi ihtimalle bir, kötü ihtimalle iki büyük deprem yaratacağı konusunda bilim dünyası hemfikir mi? Hemfikir. ★
İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir deprem olursa şehrin yarısının harabeye döneceğinden şüphesi olan var mı? Yok.


Karadeniz’de dün bir deprem oldu. Ahali İstanbul’dan da hissedilen bu sarsıntının büyüklüğünü tartışıyor. 4 nokta bilmem kaç mıydı? Yoksa 5 miydi? Dünkü depremi bırakın, yarınkine bakın! Ülkenin en çok insan yaşayan şehri İstanbul’un altında saatli bir bomba var. Hiçbirimiz ne kadar süremiz kaldığını bilmiyoruz ama hepimiz o bombanın er ya da geç patlayacağından eminiz.


Bırakın devleti, hükümeti, belediyeyi... Sorun bakalım kendinize 1999’dan bugüne kadar aradan geçen 17 yılda İstanbul’da beklenen depreme hazırlık anlamında ne yaptınız? Binanız sağlam mı? İş yeriniz? Çocuğunuzu gönderdiğiniz okul? Bu soruların cevabını biliyor musunuz? Deprem anında nerede toplanacaksınız? Yaşadığınız yere en yakın toplanma noktası nerede?


Olası İstanbul depremine hazırlanmak bu ülkenin ulusal güvenlik meselesidir, egemenlik meselesidir. Şunu unutmayın: İstanbul yıkılırsa Türkiye ayakta kalamaz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder