Siyaset Ders zilini Soylu çaldı
Paylaş
Ders zilini Soylu çaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti Siyaset Akademisi ders zilini çaldı

İlk siyasi derste hükümetin icraatlarını anlatan Soylu, 145 milyon olan Rusya nüfusunun 2050 yılında 100 milyona düşeceğini ileri sürerek, "Şimdi Başbakanımızın neden 3 çocuk yapın dediğini anlıyor musunuz?" dedi. Soylu, yurtdışındaki havalimanlarında Türkler’in yaşadığı sıkıntıları ise dişlerini sıkarak anlattı.

Haberin Devamı

Ak Parti Adana İl Teşkilatı AR-GE Başkanlığı’nca yürütülen Siyaset Akademisi, ’Yerel Yönetimler Programı’ başlığı altında yeniden başladı. Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, katılımcılara dünya üzerindeki teknolojik, siyasi ve ekonomik değişimler hakkındaki izlenimlerini anlattı. Soylu, Ak Parti hükümetinin uzun ömürlü hedeflerinden söz etti.

SİYASET AKADEMİSİ 48 BİN MEZUN VERDİ

Türkiye’nin 10 yıl önce dünyanın en çok faiz ödeyen ülke konumuna geldiğini hatırlatan Soylu, "Ak Parti, Türkiye’de siyaset merkezinin güçlendirilmesini sağlayacak önemli adımlar atmıştır. Bunlardan biri olan Siyaset Akademisi, bugüne kadar 48 bin mezun vermiştir. Türkiye’nin her noktasında, diğer siyasi partilerde görüyoruz ki adı Siyaset Akademisi olmayan ama Siyaset Akademisi’ni andıran faaliyetler yapılmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Dünya üzerindeki gelişmelerin, ülkelerin kaderlerine olan etkilerden söz eden Soylu, 145 milyon civarında olan Rusya nüfusunun 2050’de 100 milyona düşeceğini öne sürerek, "Japonya’nın da hem nüfusu azalacak, hem de ortalama yaşı 65’in üzerine çıkacak. Avrupa’da 2050 yılında da 65 yaş üzerinde olacak nüfus oranı, yüzde 29 olacak. Bu nüfus oranı, sürdürebilir kalkınmayı, büyümeyi ve diğer ülkelerle rekabet etmeyi sağlayabilen bir nüfus değildir. Bundan dolayı Türkiye’nin 21’inci yüzyıldaki en büyük stratejik planı, Başbakan Erdoğan’ın ’3 çocuk yapın’ söylemidir. Şimdi, Sayın Başbakan niçin stratejik olarak 3 çocuk yapın dediğini anlıyor musunuz? Bir ülkenin sadece kendi nüfusunu koruyabilmesi için var olan çoğalma katsayısı, 2.1 olmalı. Yani her insan 2’nin üzerinde çocuk yapmalı ki nüfusu koruyabilelim. Yeni dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerden biri de, 0-5 yaş arası nüfusun büyüklüğünün, 65 yaşın üzerindeki nüfusun büyüklüğünden en az 2 kat fazla olmalıdır. Ama Avrupa’da bu tam tersidir" diye konuştu.

SİLAHI TEKNOLOJİ, FAİZİ ENERJİ YENECEK

Genel başkan Yardımcısı Soylu, dünya üzerinde silah ve faiz gibi 2 önemli lobinin bulunduğunu, bunların 21’inci yüzyılda bilişim ve enerji ile yer değiştireceğini belirterek, şöyle devam etti: "Bugün Suriye’deki kardeşlerimiz, özgürlük ve demokrasinin var olabilmesi ve normal standartlarda bir yaşam ortaya koyabilmesi için canla başla mücadele ediyorlar. O zaman geldiğinde, orada silah olmadığı için Blackberry olacak, Ipad olacak, televizyon olacak, bilgisayar olacak, fiber optik kablolar olacak. Dünyada silah lobisini alt edecek lobi, bilişim teknolojisidir. Bilişim teknolojileri, bugün Türkiye’de neredeyse enerji ithalatı kadar gayri safi hasıla içerisinde önemli ölçüde ekonomimizde yer tutan bir lobidir. Faiz lobisinin karşılığı ise enerji lobisidir. Çünkü enerji varsa faiz yoktur. Paradan para kazanmak varsa esas itibariyle üretimi mahcup etmek vardır."

Haberin Devamı

PASAPORTUMUZA YÜZLERİNİ BURUŞTURUYORLAR

Yurtdışına çıkıldığında Türklerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Soylu, "Temel amacımız ne? Çok basit bir şey var. Yurtdışına çıktığımızda, ay yıldızlı pasaportu gümrük memuruna uzattığımızda, ben defalarca karşılaştım, yüzünü buruşturan bir memurdan nefret ettim. Yarın bu ay yıldızlı pasaportu gördüğünde, gönlü titreyen ve ayağa kalkan gümrük memurları arzu etmiyor muyuz hepimiz" dedi.

SOYLU: GELİŞMİŞ ÜLKELER, SİYASETİ GÜÇLÜ OLAN ÜLKELERDİR

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de siyasetin dönem dönem bilerek zora düşürüldüğünü söyledi. Soylu, "Çünkü siyaset kendi tanımı itibariyle halkın kendi gücünü yönetime yansıttığı, devlete yansıttığı ve onu araçsallaştırarak bireyin ve toplumun, halkın devleti yönettiği en önemli unsurdur, önemli maniveladır siyaset. Eğer siyaseti devreden çıkarırsanız yani siyaseti güçsüzleştirmeye, siyaseti bir şekilde itibarsızlaştırmaya ve siyaseti önemli ölçüde zayıflatmaya çalışırsanız, hedefiniz siyaset kurumunun kendisi değildir. Hedefiniz milletin kendisidir" diye konuştu.

Başarılı, güçlü ve gelişmiş ülkelerin siyasetinin güçlü olduğunu kaydeden Soylu, şunları söyledi:

"Çünkü ne kadar demokrasi havzanızı ve milletin kendisini temsil edebilme havzanızı genişletebilirseniz o toplumun ekonomik gücü, siyasal gücü hatta tedbir olarak ortaya koyabileceği askeri gücü sivil bir akılla bina edilen güçler olurlar. Türkiye’de geçtiğimiz dönem hem rahmetli Menderes’in, Fatih Rüştü Zorlu’nun, Hasan Polatkan’ın idam edildiği darbeler, hem siyasetin bir dönem acımasızca kesildiği 1971 12 Mart, hem çok açık bir şekilde bu memleketin evlatlarını birbirine sağcı ve solcu diye kırdıran ’Biz darbenin oluşmasını bekledik onun için buna seyirci kaldık’ diyen zihniyetin gerçekleştirdiği 12 Eylül 1980 darbesi, hem insanların inançlarını, kimliklerini, zihniyetlerini, insanların bütün gelecek algısını, tutuklamaya çalışan, onları sınırlandıran, onları kısıtlayan ve kendi alanlarında ve kendi kafalarında ’Biz bin yıllık gelecek oluşturacağız’ diyerek esas itibariyle bin yıllık bu topraklardaki bütün şifrelerimizi, bütün değerlerimizi değiştirmeye çalışan anlayış bilin ki milleti zayıflatmaya yönelik olduğu kadar, milletin devlete olan tek tahakküm noktası onu yönetmeye ve yönlendirmeye olan tek tahakküm noktası, siyaseti bir şekilde sakatlamaya zayıflatmaya yönelikti. Niçin 27 Nisan e-bildirisinde yapmak istediklerine ulaşamadılar. Çünkü güçlü bir siyaset ülke millet sadakati söz konusuydu aşamadılar. Demek ki bir ülkenin hem iç politikasında hem dış politikasında hem ekonomisinde siyasetin güçlülüğüdür. Bu izahatı ne için yaptım, siyaset merkezini kuvvetlendirmek, siyaset insanlarının ve siyaset kurumunun asli görevidir."

SİYASET AKADEMİLERİ DİĞER SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLDU


Konuşmasında her alanda eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Süleyman Soylu, AK Parti’nin de bunu gözeterek siyaset akademileri kurduklarını, siyaset konusunda eğitimler verildiğini ve diğer siyasi partilere de örnek olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı